Фахівці назвали продукти, які дозволяють боротися зі зморшками

За результатами проведеного в Австралії дослідження, в певних продуктах містяться антиоксиданти, які позитивно впливають на шкіру і перешкоджають її старінню: підвищують еластичність шкіри, перешкоджають виникненню зморшок і ін.

Багато з нас порівняно рано починають стежити за тим, щоб давати шкірі можливість якомога довше залишатися молодою. Ми намагаємося сповільнити старіння, використовуючи правильні антивікові і сонцезахисні креми, певні скраби, тощо. Звичайно, не є секретом те, що харчування також пов’язане з цим процесом, як і з іншими процесами в організмі людини. Таким чином, додавання в раціон продуктів з антиоксидантами може зіграти хорошу роль в тому, щоб боротися зі старінням шкіри. У чому секрет цього? Справа в тому, що білки, що знаходяться в складі цих продуктів, розщеплюються на амінокислоти, які необхідні для побудови м’язової тканини і колагену. Варто замислитися над тим, щоб додати в раціон такі продукти:

1. Часник

До складу часнику входять поліфеноли. Ці антиоксиданти здійснюють захист організму від вільних радикалів, які в свою чергу викликають старіння шкіри. Разом з цим часник стимулює роботу травлення і сприяє позбавленню від шлаків.

2. Малина

Як не дивно, за кількістю антиоксидантів малина стоїть на першому місці серед інших ягід, фруктів і овочів. Фолієва кислота і вітамін С не дозволяють відбутися в організмі шкідливому процесу окислення. Внаслідок цього виникнення ознак старіння сповільнюється.

3. Лосось

Всім відомо: жирні кислоти омега-3 присутні в складі лосося. Це корисно як для серця, так і для клітинних мембран. Наявність вітамінів В6 і В12 в свою чергу зміцнює кістки, волосся, нігті, допомагає шкірі зберігати пружність. Калій зміцнює кістки і судини. Достатньо буде включити в свій раціон двісті грам лосося в тиждень, результат буде помітним.

4. Оливкова олія

Про користь оливкової олії відомо давно. Олеїнова кислота, якою багата оливкова олія, є однією з жирних кислот, які здійснюють харчування клітинної мембрани. У ситуації, коли в організмі не бракує цієї кислоти, шкіра є гладкою і м’якою. Крім цього, в оливковій олії міститься вітамін Е. Він здатний захистити організм від процесів окислення, а поліфеноли забезпечують високу опірність як до хвороб, так і до негативних зовнішніх факторів.

5. Боби

В очищенні організму боби беруть активну участь: вони багаті клітковиною. Токсини, шлаки, солі важких металів, радіонукліди, – все це виводиться з організму частково завдяки бобам. Також в бобах є вітамін Е і лецитин, який бере участь в роботі печінки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів