Топ 5 помилок, які не варто робити при догляді за шкірою обличчя

У прагненні збереження молодості і краси шкіри обличчя, часом, ми можемо перестаратися, спираючись на переконання «чим більше, тим краще», і використовувати різні засоби, що не призначені насправді для досягнення тих чи інших цілей.

У цій статті ми розповімо вам про 5 типових помилок, які багато жінок роблять в повсякденному житті при домашньому догляді за шкірою.

Перекис водню

У багатьох склалася думка, що перекис водню здатен поліпшити стан шкіри на обличчі, очистити її від різних забруднень, відбілити і прибрати пігментні плями. Але, насправді, застосування перекису здатне сильно погіршити стан шкіри. Це буде помітно не відразу, але пізніше, на ній можуть з’явитися різні роздратування, лущення, а за ними і зморшки. Один з найбільш сильних і неприємних наслідків – порушення захисного шару, який руйнується завдяки сильному впливу активного атомарного кисню.

Мило

Зрозуміло, що мило чудово очищає шкіру, але важливо відзначити, що від частого застосування потоншується роговий шкірний шар і зменшується кислотність епідермісу, опірність до мікробів знижується. В результаті, наша шкіра стає сухою, лущиться, втрачає свою еластичність і вологість. Тому при використанні мила варто звернути увагу на те, яке є найбільш збалансованим і підходить для щоденного застосування.

Крем для рук

Ми любимо експерименти, саме тому деякі з нас наважуються використовувати крем для рук в якості засобу для обличчя, покладаючись на ефект, який спостерігається при його застосуванні за призначенням. Основне завдання крему для рук – захист і пом’якшення шкірного покриву. Дуже часто в ньому міститься велика кількість гліцерину, який сприяє гарному стану шкіри рук. Однак, вкрай складно зустріти гліцерин в засобах по догляду за обличчям. Перед тим, як знову скористатися кремом для рук не за призначенням, варто задуматися, чи є така необхідність наносити його на обличчя.

Зубна паста і лимон

Зубна паста і лимон, найвідоміші способи для знищення прищів і відбілювання шкіри в домашніх умовах, чи не так? Але і ці продукти, що увійшли в наш список, згубно діють на шкіру. Справа в тому, що нанесення зубної пасти на шкіру обличчя може привести до сильних опіків, а лимонна кислота здатна зруйнувати захисний шар шкіри і привести до серйозного подразнення. Пропонуємо відмовитися від невиправданих засобів, і якщо використовувати лимон, то не в чистому вигляді, а в масках, розбавляючи різними засобами.

Скраб для обличчя

Дуже обережно варто ставитися і до скрабів, бажано проконсультуватися з косметологом або дерматологом. Важливо підібрати той засіб, який буде підходити саме вашому типу шкіри. Не рекомендується застосовувати скраб більше 2 разів на тиждень, оскільки він викликає травму рогових часток шкіри, в результаті ми отримуємо сірий тон обличчя, вироблення шкірного сала збільшується, а пори стають розширеними і забитими.

Джерело

Поділись


Новини партнерів