Фахівці назвали продукти, які не варто їсти вазагалі

Якщо ви хочете мати міцне здоров’я, ідеальну фігуру і вести здоровий спосіб життя, перше, що потрібно змінити – харчові звички. Для початку відмовтеся від цих 6 продуктів, які приносять вашому організму виключно шкоду.

Бананові чіпси

Прийнято вважати, що вони такі ж корисні, як і інші сухофрукти. Однак мало хто замислюється над тим, як насправді готуються ці хрусткі ласощі. Принцип приготування бананових чіпсів був запозичений у оригінальних картопляних: свіжі банани ріжуть на тонкі скибочки і обсмажують у фритюрі (тобто в величезній кількості олії), завершуючи процес вмочуванням в цукровому сиропі (для хрускоту). У підсумку користь бананових чіпсів за шкалою від найбільшого до найменш шкідливого знаходиться десь між чізбургером і шоколадними батончиками.

Знежирені продукти

Популярність знежирених продуктів серед бажаючих схуднути можна порівняти хіба що з любов’ю до фаст-фуду у тих, для кого дієта прирівнюється до середньовічних тортур. В цей же час знежирені йогурти і сири не такі вже й дієтичні, як здається. Справа в тому, що видаляючи технологічними або хімічними способами жири з продуктів, виробники замінюють їх підсилювачами смаку та іншими добавками, які покликані компенсувати смак, який зникає разом з калорійністю. Крім того, щоб підвищити термін придатності таких продуктів, виробники додають в них транс-жири, штучно стабілізовані жири, які згідно з даними численних досліджень, підвищують рівень холестерину. Виходить, що кінцевий продукт хоч і стає менш калорійним, завдяки різним хімічним добавкам він має на наш організм тільки негативний вплив.

Мюслі

Їх проблема в величезній кількості цукру і рослинних олій, які щедро додаються виробниками для посилення смаку. На 100 грам цього продукту припадає близько 400 калорій, що безумовно робить мюслі аутсайдерами в гонці на звання «найкорисніший і дієтичний продукт». Якщо ж ви не можете відмовитися від них на сніданок, приготуйте їх самостійно, для цього достатньо просто перемішати улюблені горіхи, злаки і сухофрукти.

Перероблене м’ясо

Це все м’ясні продукти, які були приготовлені без вашої участі: консерви, сосиски, магазинні котлети – загалом, будь-які напівфабрикати. Дієтологи радять повністю виключити з раціону подібні продукти, так як крім неймовірної кількості солі, консервантів, смакових добавок та іншої «хімії», вони містять шкідливі жири, які сприяють підвищенню рівня холестерину в крові, а також можуть стати причиною розвитку ожиріння і хвороб серця.

Майонез

Майонез – рекордсмен по шкідливості серед всіх соусів, які знаходяться на прилавках магазинів. Для його приготування насправді необхідно всього чотири інгредієнти: рослинна олія, яйця, оцет і спеції, а тепер подивіться на етикетку покупного майонезу. Здається, вона більше схожа на підручник з хімії, ніж на рецепт соусу, яким можна було б заправити салат. До того ж, якщо проблема домашнього майонезу виключно в його калорійності, то у магазинного цей критерій – одна з менших проблем. Вдумайтеся, про яку користь може йти мова, якщо продукт зберігається роками, а в інгредієнтах числяться одні сурогати?

Маргарин

По суті, маргарин – це штучний жир, який виробляють на основі води, емульгаторів і, найголовніше, рослинних жирів, які отримують в основному з генномодифікованої сої. Шкода маргарину багато в чому пов’язана ще і з тим, що в його склад входять транс-жири, які, як ми вже говорили, підвищують рівень холестерину і стимулюють розвиток хвороб серця. Сподіваємося, ви більше ніколи не будете його купувати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів