14 міфів про красу, які змушують нас шкодити самим собі

Краса вимагає жертв. І заради того, щоб залишатися красивими, ми на ці жертви охоче йдемо. Але, як виявилося, багато звичних процедур для підтримки власної зовнішності в бездоганному стані насправді не настільки обов’язкові, а деякі не лише змушують безглуздо витрачати гроші і час, а й шкодять.

Ми допоможемо вам з’ясувати, чого не потрібно робити, щоб залишатися красивими.

Міф №1: Щоденний макіяж шкідливий для шкіри

 

Насправді шкірі шкодить НЕ макіяж, а відмова від щоденної процедури демакіяжу перед сном. Вночі шкіра повинна дихати і насичуватися киснем. А протягом дня сучасна косметика, з УФ-фільтрами, зволожувальними і захисними властивостями, навпаки буде тільки корисна, тому що оберігає шкіру від агресивного впливу навколишнього середовища.

Міф №2: Якщо на пляшці із засобом є напис «гіпоалергенний», то він підходить для будь-якої шкіри

У косметичні засоби з маркуванням «гіпоалергенний» не входять лише найпоширеніші інгредієнти-алергени, наприклад, спирт. Але єдина речовина, на яку будь-яка шкіра ніяк не реагує – це дистильована вода. Тому перед придбанням необхідно уважно вивчити склад навіть максимально безпечного засобу. Косметика на основі натуральних інгредієнтів підходить далеко не всім.

Міф №3: Зволожувальний крем не запобігає виникненню зморшок

Насправді в наші дні багато зволожувальних кремів борються з появою зморшок. Головне – щоб до складу крему, яким ви користуєтеся, входили UV-фільтри і вітаміни, що містять антиоксиданти.

Міф №4: Креми викликають звикання і перестають діяти, їх потрібно періодично змінювати

Насправді ні. Іноді перехід на новий крем – це стрес для шкіри. Але варто враховувати, що для різних сезонів правила догляду за шкірою різні. Якщо влітку досить використовувати крем для підтримки оптимального рівня pH, то з настанням морозів до захисту шкіри від прямих сонячних променів, вітру і пилу варто додати поживні і зволожувальні елементи.

Міф №5: Крем на обличчя потрібно наносити знизу вгору

 

Багато жінок серед нас переконані, що є спеціальні правила нанесення крему на обличчя і кругові рухи зверху донизу посилять ефект крему. Насправді правила дійсно існують, але рухи рук не мають ніякого значення.

Міф №6: Щоб не з’являлися зморшки, потрібно пити багато води

Міф про те, що регулярне споживання в достатній кількості води сповільнює старіння шкіри, дуже популярний, але, на жаль, не має обґрунтування. Клітини верхнього шару епідермісу, зазвичай, вже відмерлі, вони не приймають вологу зсередини.

Міф №7: Якщо регулярно робити гімнастику для обличчя, то можна вберегтися від мімічних зморшок

Обличчя – єдина частина тіла, де м’язи прикріплені безпосередньо до шкіри. Постійні розтягування і вправи ніяк не сприяють розгладженню  зморшок, що існують.

Міф №8: Вугрову висипку корисно прогрівати на сонці, вона підсихає

 

Сонце дійсно підсушує шкіру, але шкіра реагує на це, виділяючи ще більше жиру, який забиває пори. До того ж тривале перебування на сонці без захисту може загрожувати сонячною алергією, від якої шкіра покривається прищами.

Міф №9: Рівна засмага – основний показник здорової шкіри

 

Засмага – це захисна реакція шкіри на ушкодження. Рівна гарна засмага свідчить про те, що шкіра пошкоджена і намагається захистити себе.

Міф №10: Видалення родимок може нашкодити здоров’ю

 

Родимка – це пігментоване утворення на шкірі. Родимки бувають різної форми і кольору. Більшість з них безпечні, але під впливом зовнішніх факторів деякі з них перероджуються в меланоми, тому всі доброякісні ураження шкірних покривів необхідно видаляти. Ця медикаментозна процедура абсолютно безпечна.

Міф №11: Протирати обличчя льодом корисно

Протирання льодом корисні не всім, низькі температури здатні нашкодити шкірі:може бути порушений приплив крові, можуть з’явитися набряклість і судинні зірочки, до того ж зниження функцій сальних залоз призводить до втрати еластичності. Цією процедурою не потрібно зловживати, а людям з сухою шкірою варто взагалі від неї відмовитися. Для шкіри обличчя існує безліч косметичних засобів, від яких користі набагато більше, ніж від льоду.

Міф №12: Якщо частіше підстригати волосся, воно буде рости швидше

Волосся росте з однаковою швидкістю: близько 1 см на місяць незалежно від того, як часто його підстригають і чи підстригають взагалі.

Міф №13: Не потрібно чистити зуби після кожного прийому їжі

Чистити зуби одразу після їжі не тільки не корисно, але й шкідливо, як підтвердили недавні дослідження. Кислота, яка надходить в ротову порожнину з продуктами, в’їдається в зубну емаль і сприяє її ерозії. Якщо регулярно чистити зуби протягом півгодини після прийому їжі, зубна емаль зруйнується набагато швидше.

Міф №14: Лак шкодить нігтям, тому що не дає їм дихати

Нігті – це відмерлі клітини. Якби нігтьова пластина дихала, лак на ній просто не втримався б через підвищену вологість. Для нігтів не потрібен кисень, живлення нігтів відбувається через капіляри в зоні під кутикулою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів