Експерти назвали 9 найкращих продуктів для здоров’я волосся

За словами фахівців, в даний час в Мережі є достатня кількість інформації, що стосується здоров’я, в тому числі відноситься до здоров’я волосся. Новий список продуктів впливає не тільки на зміцнення шевелюри, але і на текстуру волосся, товщину і ріст. Слід звернути увагу на продукти з високим вмістом білка, вітамінами А, С, D І Е, з вмістом незамінних жирних кислот і заліза. Цинк, фолат і біотин також пов’язані зі здоровим ростом волосся.

Перше місце в цьому топі належить яйцям за рахунок високого вмісту білка, з урахуванням того, що там міститься маса і інших корисних речовин, біотин, цинк і селен, а волосяні цибулини якраз в більшості своїй і складаються з протеїну. Ягоди є відмінним доповненням дієти за рахунок вмісту в них вітамінів, що сприяють росту волосся, взяти хоча б вітамін С. Він допомагає організму поглинати залізо і запобігати анемії, яка також була пов’язана з проблемами з волоссям. Шпинат є багатим джерелом поживних речовин, таких як фолієва кислота, залізо, і вітаміни А і С. Вітамін А допомагає залозам шкіри виробляти шкірне сало, жирну речовину, яка зволожує шкіру голови і, в свою чергу, зберігає здоров’я волосся.

Жирна риба: лосось, оселедець і скумбрія здатні стимулювати ріст за рахунок Омега-3. Дослідження, яке включало в себе 120 жінок, показало, що представниці прекрасної статі, які вживають добавки даного компонента, за короткий період побачили поліпшення структури волосся. Солодка картопля не менш корисна в даному випадку, і все завдяки вмісту бета-каротину. Авокадо не поступається перерахованим вище продуктам, так як містить здорові жири разом з вітаміном Е. Як вітамін C, він є потужним антиоксидантом, що нейтралізує вільні радикали, сприяючи росту волосся.

Устриці опинилися в даному топі не випадково, так як морепродукт багатий цинком, що впливає на ріст волосся. Його достатньо міститься в таких продуктах: червоне м’ясо, молочні продукти, цільна пшениця, горіхи, і насіння. Креветки містять білок, вітаміни групи В, цинк, залізо і вітамін D, які безпосередньо впливають на рослинність голови. Вони також містять невелику кількість Омега-3. Бобові (нут, сочевиця і квасоля) не тільки багаті Zn, а й містять рослинний білок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів