Лікарі назвали 5 причин, через які не можна їсти кетчуп

Кетчуп варто виключити з раціону раз і назавжди. Томатний, пікантний, з добавками і без – він приносить мільйони доларів виробникам, а ось споживачам – лише проблеми зі здоров’ям.

Кетчуп здається трохи солодким? Що ж, це не ілюзія. У одній баночці цукру більше, ніж в коробці печива з шоколадною крихтою. Якщо бути точніше, то столова ложка кетчупу містить приблизно 3,7 грама цукру.

І кетчуп залишається з вами надовго. Все, куди потрапила хоч крапля, моментально стає липким і трохи нудотним. Витирати пляму паперовими рушниками – порожні турботи. Без ганчірки не обійтися.

Приблизно те саме можна сказати і про запах кетчупу. Особливо, якщо мова йде про недорогі марки. Стійкий, томатний…  Залишити відкриту банку кетчупу в кухні означає просочити кімнату запахом на кілька годин, мінімум.

Все це лише квіточки. Куплені соуси переповнені не найбільш здоровими добавками. Від підсилювачів смаку, до барвників і консервантів. Само собою, на організм такі «наповнювачі» впливають тільки негативно.

Не будемо забувати і про жири. Виробники люблять маркувати їх як «рослинна олія». В реальності 99 випадків з 100 це пальмова олія, надзвичайно багата жирними кислотами. Лікарі ж уже давно довели: саме зловживання ними призводить до серцево-судинних захворювань.

Ну і як бонус – набір зайвої ваги любителю кетчупу забезпечений і досить швидкий. Та ж пальмова олія з організму виводиться не повністю, ускладнюючи роботу шлунку. Картину довершує велика кількість цукру, вже згадана вище.

Джерело

Поділись


Новини партнерів