Медики назвали 7 продуктів, які можуть викликати безсоння

Не потрібно забувати, що існують продукти, які негативно впливають на процес засинання і на якість сну. Як не дивно, посприяти безсонню може навіть звичайна питна вода.

Наукові фахівці застерігають: активне пиття води у вечірній час може привести до нічних походів в туалет. Вони радять по можливості рівномірно розподіляти вживання рідини протягом дня.

Перед сном, якщо хочеться пити, можна з’їсти ківі – в цьому фрукті багато вологи, також він активізує вироблення серотоніну, що поліпшує сон.

Також краще не пити солодку газовану воду. У складі солодких газованих напоїв, як пояснюють експерти, міститься багато цукру і майже завжди є кофеїн – таке поєднання стимулюючих речовин точно не допоможе заснути. Крім того, ввечері потрібно бути обережніше з чаєм – в ньому міститься не тільки кофеїн, але і теобромін, речовина, відома своєю властивістю збільшувати серцеві скорочення.

До речі, той же теобромін міститься також в шоколаді – цей продукт теж порушує сон.
Ввечері потрібно уникати вживання томатних соусів, підказують медики. У них присутня амінокислота тирамін, стимулююча вироблення норадреналіну, що викликає активність. Крім того, потрібно уникати гострих закусок, чіпсів.

Ще один продукт, здатний провокувати безсоння, -морозиво. У ньому поєднуються цукор і насичені жири, які використовуються організмом для виробництва енергії. Якщо хочеться солодкого, краще з’їсти банан.

Джерело

Поділись


Новини партнерів