Як правильно знімати макіяж: помилки, про які ви не знали

Кожного дня ми приходимо додому і знімаємо макіяж. Багато з нас не надають засобам для очистки великого значення, апелюючи тим, що їх потрібно все одно змивати. Це вже перша, досить груба помилка. Адже з них починають догляд за собою!

Виберіть продукт для демакіяжу, який буде максимально комфортно взаємодіяти з вашою шкірою і дбайливо очищати її. Двофазні і гідрофільні масла – для більш стійкого макіяжу, молочко – денного. Міцелярная вода – універсальний варіант, але вона має нюанси у використанні.

1. Не намагайтеся якомога швидше видалити макіяж

Після роботи хочеться швидше позбутися від денного макіяжу. Ми починаємо інтенсивно терти очі ватним диском, що призводить до появи перших зморшок в області навколо очей. Ця зона дуже ніжна і потребує особливого догляду, а різкі рухи можуть привести до розтягування і в’ялості. Візьміть необхідну кількість засобу для демакіяжу і прикладіть ватяні диски на кілька хвилин.

2. Змивайте засіб для демакіяжу

Будь-який засіб для демакіяжу потрібно змивати. В іншому випадку, залишки макіяжу і бруду можуть залишитися на вашій шкірі і провокувати виникнення прищів.

3. Очищення очей і обличчя одним продуктом

Існують засоби, що очищають 2 в 1. Багато дівчат люблять використовувати такі багатофункціональні продукти для очей і обличчя. Це зручно, але не зовсім правильно. Шкіра обличчя і навколо очей зовсім різна і вимагає окремого догляду!

4. Не вивчаєте склад beauty-засобів

Склад косметики дуже важливий. Від нього залежить ефективність зняття макіяжу. Всі хімічні назви не запам’ятаєш, але один показник – запросто! Зверніть увагу на pH баланс (водний) вашого засобу. Нормальний баланс становить від 4.5 – 5.5 одиниць. Саме він показує стан і визначає тип шкіри.

5. Інтенсивно трете обличчя рушником

Ще одна груба помилка, яка травмує нашу шкіру. Якщо у вас проблемна шкіра, найкраще придбати одноразові паперові рушники. Це вбереже від поширення інфекції. В інших випадках можна промокнути обличчя звичайним рушником.

Демакіяж – це тільки перший етап на шляху до очищення. Після нього використовуйте засоби для вмивання і тонік.

Джерело

Поділись


Новини партнерів