Чому випадає волосся: 5 основних причин

Помітила, що волосся випадає сильніше, ніж зазвичай? Не поспішай звинувачувати в цьому фарбу або шампунь – цілком ймовірно, що проблема сидить глибше, ніж ти думаєш. Тому, перш ніж проводити рятувальну операцію, розберися в самій проблемі.

Для початку проведи простий тест. Подивися, чи є на кінці волосини, що випала, білий вузлик (цибулина)? Якщо немає, можеш скасовувати паніку. В іншому випадку не мий голову пару днів, а потім потягни себе за волосся на маківці і скронях. Якщо в руках залишилося більше п’яти волосків, варто звернутися до лікаря-трихолога. Ми нарахували 5 основних причин випадіння волосся.

1. Дісталося у спадок

З генами не посперечаєшся: якщо один з батьків стикався з такою проблемою, то ти в зоні ризику. А недавно вчені з’ясували, що генетична схильність може успадковуватися не тільки по батьківській (як вважалося раніше), але і по материнській лінії. Так чи інакше, засмучуватися варто починати тільки в тому випадку, якщо ти втрачаєш більше 100 волосин в день.

2. Гормональні зміни

Думаєш, що проблема випадіння волосся стосується тільки вагітних і тих жінок, які недавно народили? А ось і ні. Таке може запросто трапитися і в разі прийому контрацептивів. Якщо ти помітила, що волосся почало сильно випадати на тлі прийому гормональних контрацептивів, порадься з лікарем, можливо, ці таблетки тобі не підходять.

3. Захоплення детокс-дієтами і неправильне харчування

Якщо ти вирішила сісти на детокс-дієту, то цілком ймовірно, що разом з гарною фігурою ти ризикуєш отримати і тонке та слабке волосся. Організм буде перерозподіляти ресурси, а волосся – на його погляд – не найважливіша частина.

4. Тривалий стрес

Якщо ти отримала догану, посварилася з подругою або просто у тебе невдалий день, то це сумно, але не зараховується. Але якщо ти знаходишся в стані стресу тривалий час, це запросто може відбитися на стані волосся і шкіри голови.

5. Здоров’я

Іноді ми починаємо помічати, що наше волосся випадає і не звертаємо на це увагу – мовляв, погана екологія, стрес, харчування незбалансоване… Хіба мало причин! Але трапляється і так, що причини бувають і серйозніші: проблеми з щитовидною залозою (найбільш часта), діабет, захворювання серця, підвищений артеріальний тиск… Тут головне не впадати в паніку, а йти до лікаря і ставити правильний діагноз.

Але найчастіше ми стикаємося з так званим сезонним випаданням волосся. Вирішити цю проблему можна самостійно, потрібно лише підібрати відповідний догляд.

 

Поділись


Новини партнерів