10 порад, які допоможуть відростити довге волосся

Волосся не може стати довгим відразу, цей процес займає час. У цій статті ми зібрали кілька порад по догляду, які допоможуть його прискорити. Якщо ти давно хотіла відростити волосся або чубчик, але втомилася чекати – читай наш матеріал.

Як не дивно, твій головний друг в процесі відрощування довжини – це ножиці. Ті, хто думають, що кращий спосіб відростити волосся – не стригти його, глибоко помиляються. Регулярна стрижка допоможе зберегти волосся здоровим, врятує від посічених кінчиків і прискорить ріст.

Не забувай використовувати кондиціонер кожного разу, коли миєш голову. Фарбування і гаряче укладання не кращим чином впливають на наше волосся: наприклад, воно стає тоншими внизу. Кондиціонер здатний замінити ліпіди і білки усередині структури волосся, а також запечатати кутикулу – це вбереже твої локони. Змивати кондиціонер найкраще прохолодною водою, яка згладить зовнішній шар волосини, не допустить до втрати вологи, тим самим захистивши твою шевелюру від подальшого теплого впливу. Прохолодна вода дійсно сприяє росту волосся.

Ще одне правило: не зловживай шампунем. Його мета – змити бруд, але при надмірному використанні  занадто часто або занадто багато) він вимиває і необхідні волоссю натуральні масла, які зберігають пасма м’якими і здоровими.

Щотижня потрібно наносити на локони масло або маску. Волосини, які торкаються твоїх плечей, швидше за все, набагато «старші» за інші. Саме тому їм потрібне посилене живлення. Приклади sos-масок: 1) кокосова олія + олія мигдалю + олія макадамії + олія жожоба; 2) касторова олія + реп’яхова олія. Залиш чудо-суміш на волоссі на 10-60 хвилин, потім змий за допомогою шампуню (він запечатає олії).

Задумайся про прийом вітамінів і біологічно активних добавок для зміцнення волосся і прискорення його росту. Твій організм вимагає багато життєво важливих речовин: від білка до мінералів. Зверни увагу на своє харчування – чи отримуєш ти достатню кількість поживних речовин або, можливо, варто сісти на збалансовану дієту? Це прямим чином впливає на ріст волосся.

Розчісуй локони так, немов вони складаються з золота – дуже дбайливо. Постійне розчісування (та ще й грубе) може завдати фізичної шкоди твоєму волоссю. Коли ти розплутуєш вологі пасма, обов’язково починай знизу і поступово прокладай «шлях» наверх. Так ти врятуєш волосся від сплутування.

Наволочка на подушці! Так-так, вона теж має значення. Найкраще підійде шовкова, сатиново-шовкова, а ось наволочка з бавовни, навпаки, викликає тертя і утворення клубків на волоссі.

Ніколи, чуєш, ніколи не три волосся рушником занадто сильно – краще просто спробуй злегка віджати. Крім того, НЕ загортай їх в масивний товстий рушник. Чому? Коли ти закручуєш волосся таким чином, то з великою ймовірністю ламаєш його. Щоб уникнути «механічних» ушкоджень, використовуй спеціальний тонкий і м’який мікроволоконний рушник або взагалі спробуй обійтися без нього.

Міняй розташування свого хвоста, щоб зберегти цілісність волосся і допомогти йому рости без пошкоджень від гумок. Якщо у тебе пофарбоване, ослаблене та пошкоджене волоссяе, постарайся робити хвостики якомога рідше. Краще закручуй «пончик» і закріплюй його невидимками.

Не зловживай гарячим укладанням і не забувай давати своєму волоссю перерву. Запам’ятай: запорука швидкого росту волосся – його здоров’я!

Поділись


Новини партнерів