5 способів зволожити шкіру

У цій статті ви можете дізнатися, як зволожити шкіру, і особливо обличчя. Шкіра на обличчі потребує особливої ​​уваги, оскільки вона делікатна і постійно піддається впливу зовнішніх чинників. Необхідно послідовно дотримуватися порад з цієї статті, щоб належним чином зволожити шкіру. Інакше кажучи, ви, ймовірно, не отримаєте цілковитої користі від них, якщо не будете їх часто використовувати.

Способи зволоження шкіри

Нижче наведені легкі та прості способи зволоження шкіри. Напевно, ви чули про деякі з них раніше. Проти завжди добре мати їх на увазі.

1. Пийте стільки води, скільки потребує ваше тіло

Швидше за все, вам постійно нагадують про важливість пити пару літрів води на день. Проте ця кількість залежить від вашого способу життя.

  • Якщо ви багато тренуєтеся, то двох літрів на день, мабуть, дуже мало.
  • Наприклад, той, хто тренується в тренажерному залі, зазвичай п’є від 3 до 4 літрів на день.

Якщо ви поставите поруч з собою склянку з водою, це нагадає вам про необхідність пити воду. Ви можете використовувати інші варіанти, якщо вам не подобається питна вода, наприклад, трав’яні чаї, лимонна вода, ароматизована вода тощо. Щойно ви почнете пити потрібну кількість води, якої потребує ваше тіло, шкіра обличчя буде покращуватися, і воно буде більш зволоженим і променистим. Варто докласти зусиль!

2. Використовуйте правильний крем, щоб зволожити шкіру

Важливо знати свій тип шкіри для правильного зволоження. Наприклад, у вас може бути суха, помірно суха, нормальна або атопічна шкіра. Як правило, люди вважають, що вони мають певний тип шкіри й використовують неправильні креми.

Через це використання кремів часто набридає, і ви можете зрештою використовувати їх непослідовно. Аналогічно, крем не буде працювати, як очікувалося. Якщо ви не впевнені й не можете визначити свій тип шкіри, зверніть до салону краси або дерматолога. Вони зможуть вам точно підказати.

3. Використовуйте сонцезахисний крем

Важливо також вибрати сонцезахисний крем, який буде працювати для вашої шкіри й особливо обличчя. Ви завжди повинні наносити сонцезахисний крем. Не забудьте втирати його після вашого зволожувального крему, незалежно від пори року.
Багато кремів мають коефіцієнт захисту від сонця, але вони не перевищують показник 30 SPF. В ідеалі крем для обличчя повинен мати як мінімум 50 SPF. Ви завжди повинні використовувати сонцезахисний крем влітку, навіть якщо ви виходите на коротку прогулянку. Тепло призводить до потіння шкіри, через що шкіра втрачає вологість.

4. Обережно знімайте макіяж

На ринку є багато засобів для видалення макіяжу, які шкідливі для шкіри. Водночас ви ніколи не повинні використовувати спирт для видалення макіяжу.

Найкраще використовувати ніжні олії або креми, які легко знімають макіяж з обличчя. Спати з макіяжем – погана ідея. У довгостроковій перспективі призведе до зневоднення та інших наслідків.

5. Використання зволожувальних масок

Остання порада, щоб зволожити шкіру – піклуватися про неї. Необхідно робити маску для шкіри принаймні кожні 2 тижні. Ви можете придбати їх або зробити вдома. Чим вони природніші, тим кращі вони для вашої шкіри. Важливо також знати свій тип шкіри, щоб вибрати правильну маску. Якщо у вас дуже делікатна чи суха шкіра, використання маски з глиною може завдати більше шкоди, ніж користі.

Послідовність у зволоженні шкіри

Звичайно, люди помиляються через брак часу або лінощі. Наприклад, не знімають макіяж кожного дня, не п’ють достатньо води, не використовують щоденно крем для обличчя або сонцезахисний крем. Все це зволожує шкіру. Це не так помітно, коли ви молодші, але з часом ви почнете помічати наслідки.

Ось чому важливо навчитися якнайшвидше послідовно зволожувати шкіру. Ви часто застосовуєте креми? Чи завдає вам клопоту зволоження шкіри? Ви вже робите це правильно?

Пам’ятайте, що шкіра на обличчі дуже делікатна і постійно піддається зовнішньому впливу. Правильна турбота про неї зробить її здоровою, без дефектів і передчасних зморшок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів