10 найкращих засобів для зволоження сухої шкіри

Попри те, що є багато засобів, які ви можете придбати, є також хороші домашні альтернативи. У цій статті ви можете знайти 10 найкращих домашніх засобів для зволоження сухої шкіри.

Чому ваша шкіра суха?

Генетика відіграє важливу роль у визначенні типу шкіри. Однак є багато інших чинників, про які варто пам’ятати, якщо ви намагаєтеся знайти способи зберегти вашу шкіру:

  • раціон
  • проблеми зі здоров’ям
  • вік
  • гормональні зміни
  • погода і забруднення довкілля
  • токсичні звички, як от куріння

Вказані вище чинники свідчать про те, що зволоження сухої шкіри неможливе лише за допомогою зволожувальних кремів. Ви повинні визначити, який із них викликає сухість вашої шкіри. Крім того, регулярне використання природних домашніх засобів також може допомогти.

Топ 10 домашніх засобів

1. Оливкова олія

Оливкова олія є більш ніж ключовою частиною повної та збалансованої дієти. Висока кількість поживних речовин та незамінних жирних кислот робить її дуже продуктивним домашнім засобом для догляду за шкірою. Ваша суха шкіра легко поглине її, якщо нанести її безпосередньо.

Спробуйте трохи нагріти олію, щоб пори могли поглинути її краще.

Ви також можете використовувати її, щоб робити ніжний масаж обличчя.

2. Авокадо

Цей фрукт – це суперфрукт, багатий на білки, жири, клітковину, антиоксиданти та жирні кислоти. Іншими словами, у ньому є все, що потрібно для того, щоб зберегти шкіру міцною, променистою та зволоженою.

Просто розімніть авокадо і нанесіть на шкіру.

Залиште на 30 хвилин, змийте водою, і ви миттєво побачите результат.

3. Банан

Стиглий банан є найкращим фруктом для сухої шкіри з недоліками.

Це популярний складник у домашніх масках для обличчя, оскільки він також запобігає вуграм і зморшкам.

4. Овес

Овес – це здоровий злак, який зволожує шкіру, не викликаючи подразнення завдяки вмісту слизу. Він чудово підходить для шкіри, яка занадто чутлива до інших засобів.
Щоб нанести на обличчя овес, обов’язково подрібніть його або використовуйте вівсяне борошно, змішане з невеликою кількістю води.

Подібним чином, його текстура допоможе вам зробити легкий пілінг шкіри, коли ви будете змивати його з обличчя.

5. Молоко

Молоко – це дуже корисний засіб для зволоження сухої шкіри, який не робить шкіру жирною. З давніх-давен люди використовували молоко різних тварин, наприклад, ослине молоко, щоб побалувати свою шкіру.

Воно містить молочну кислоту, яка допомагає зволожити й відновити шкіру.

Цей компонент є в гелях та косметичних засобах, тому що він допомагає при певних захворюваннях, таких як екзема.

6. Мед

Крім того, що мед є поживним, це засіб від багатьох шкірних розладів.

Він зволожує й омолоджує шкіру та захищає її від вільних радикалів.

7. Яєчний жовток

Яєчні жовтки багаті на жири та вітаміни. Тому це чудовий домашній засіб, який можна використовувати у масках для волосся та обличчя.

Просто нанесіть жовток на обличчя і зачекайте кілька хвилин, поки він висохне.

8. Майонез

Майонез роблять з яєць і олії. Це швидкий, ефективний та недорогий засіб для живлення та глибокого зволоження сухої шкіри.

Звісно, щоб повністю використати його властивості, краще використовувати домашній майонез, який не містить добавок.

9. Йогурт

Натуральний йогурт зволожує та заспокоює шкіру, залишаючи її променистою та гладкою. Його можна використовувати як маску для будь-якого типу шкіри, включно зі змішаним. Результати дадуть вам міцну променисту шкіру.

10. Какао для зволоження сухої шкіри

Якщо ви чули про шоколадні процедури по догляду за шкірою, то ви вже знаєте, що какао чудово підходить для вашої шкіри. Його високий вміст антиоксидантів і здатність живити суху шкіру робить його ідеальним компонентом для домашніх масок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів