Випадає волосся: як зупинити цей процес?

Проблема випадіння волосся дуже поширена. Не тільки чоловіки зіштовхуються з цією проблемою, але і жінки. Якщо ви зіткнулися з проблемою випадіння волосся, дізнайтеся, як її вирішити за допомогою народних методів.

Ми знаємо, як багато часу жінки приділяють своєму волоссю і мріють про здорові, блискучі, красиві і сильні локони. Однак час від часу всі ми стикаємося з проблемою випадіння волосся. І хоча цей процес є абсолютно безболісним, багато жінок починають серйозно переживати, виявивши, що після розчісування зубчики гребінця вкриваються волоссям.

Випадіння волосся може відбуватися не тільки при розчісуванні, а й в процесі миття волосся.

Що може послужити причиною випадання волосся?

До загальних причин, які призводять до цієї проблеми належить відсутність необхідних поживних речовин в організмі, часте використання хімічних речовин в ході фарбування й укладання волосся, неправильне харчування, гормональний дисбаланс, деякі лікарські препарати, лупа, облисіння і інші захворювання шкіри голови. До випадіння волосся також може привести напруга і стрес. Тому намагайся не допускати, щоб вони ставали частиною твого життя. Борись з цим за допомогою вправ, йоги, медитації, не забувай про режим дня, міцний сон і збалансовано харчуйтеся.

Якщо ти підозрюєш, що причина випадіння волосся – недуга, обов’язково звернися до лікаря, а також не забудь перевірити щитовидну залозу.

Як взяти під контроль проблему випадіння волосся?

  1. Користуйся гребінцем з широкими зубчиками, це знизить ризик пошкодження і випадіння волосся при розчісуванні.
  2. Не розчісуй волосся поки воно мокре, спершу трохи підсуши його.
  3. Після миття голови, не витирай волосся рушником. Це призведе до його пошкодження. Використовуй м’який рушник, який акуратно вбере зайву вологу.
  4. Щотижня мий свій гребінець за допомогою мила або шампуню і води. Це необхідний захід обережності, щоб взяти під контроль втрату волосся.
  5. Не відмовляйся від процедур для волосся з використанням теплих олій, вони також сприяють зменшенню випадіння волосся. Натуральні олії: кокосову, оливкову, кунжутну, олію жожоба можна використовувати для масажу голови з метою протистояння втрати волосся і стимулювання росту нового волосся. Все, що потрібно зробити, це трохи підігріти олію (до кімнатної температури або трохи більше) і за допомогою пальців ніжно втерти її в шкіру голови і волосся. Потім слід одягнути шапочку для душу і залишити її приблизно на годину, а потім вимити голову м’яким шампунем. Як відомо, проблема випадіння волосся може бути пов’язана з сухістю шкіри голови, лупою, лущенням. Якщо ти будеш двічі в тиждень робити масаж голови за допомогою теплої олії, ти будеш стимулювати кровообіг, живити і зволожувати волосся.
  6. Спробуй перейти на шампуні, які не містять сульфатів, силіконів і парабенів (sulfate, silicone and paraben), які пошкоджують волосся, роблячи його ламким.
  7. Мий волосся не рідше, ніж кожні 3 дні.
  8. Не піддавай волосся частій хімічній обробці і захищай від пересихання.
  9. Пам’ятай, що такі зачіски, як кінський хвіст і тугі косички з використанням тугих гумок також можуть пошкодити волосся.
  10. Тричі на тиждень роби маску для волосся, яка допомагає боротися з втратою волосся.

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. свіжоприготованого міцного зеленого чаю хорошої якості
  • 1 яєчний жовток

Змішай інгредієнти до появи пінистого крему. Якщо у тебе маса виходить густіша, можеш додати ще трохи чаю. Нанеси маску на волосся і одягни шапочку для душу. Залиш на 30 хвилин, помий голову як звичайно.

Чому це корисно? Зелений чай багатий антиоксидантами, які запобігають випадінню волосся і стимулюють його ріст.

Джерело

Поділись


Новини партнерів