Вправи та натуральні засоби, які допоможуть позбутися від другого підборіддя

На жаль, друге підборіддя може з’явитися навіть у тих, хто не має проблем із зайвою вагою. Причиною появи зайвого жиру у цій частині є не тільки ожиріння, але й генетичний фактор, вік та певні внутрішні розлади.

У цій статті ми зібрали найефективніші вправи та натуральні засоби від другого підборіддя. За умови регулярного застосування цих засобів та фізичних вправ ви зможете підтягнути шкіру та зробити шию стрункішою за короткий період часу.

Вправи та натуральні засоби від другого підборіддя

1. Рухи щелепою

Дуже часто поява другого підборіддя ніяк не пов’язана із зайвою вагою. Вірте чи ні, але іноді шкіра на підборідді провисає через напруження щелепи. Постійно стискаючи та напружуючи щелепу, ви можете негативно вплинути на гнучкість та пружність нижньої частини обличчя.

Якщо ви хочете підтягнути шкіру та позбутися другого підборіддя, радимо щодня виконувати вправи для розроблення обох щелеп. До того ж за допомогою цих вправ можна усунути таку проблему, як бруксизм (скреготіння зубами у нічний період).

Ось які рухи вам потрібно виконувати щодня для боротьби з другим підборіддям та нічним скреготінням зубами:

  • Розтуліть і стуліть рот.
  • Порухайте щелепою почергово ліворуч і праворуч.
  • Виставіть щелепу вперед, піднімаючи при цьому підборіддя вгору. Опісля опустіть підборіддя та поверніть щелепу у вихідне положення.
  • Зробіть колові рухи щелепою в обидва боки.
  • Активно покривляйтеся, щоб розробити щелепу.

2. Рухи шиєю

На жаль, шия людини дуже часто видає її справжній вік. Якщо не доглядати за станом шкіри на шиї, може з’явитися друге підборіддя. Саме тому ми рекомендуємо завжди приділяти особливу увагу підтриманню водного балансу в організмі. Окрім цього не забувайте регулярно виконувати спеціальні вправи та розтяжку для пружності шкіри на шиї.

  • Вправи для підтягнення шкіри можна виконувати у будь-якому положенні: сидячому, стоячому та навіть лежачому. Під час виконання вправ важливо активно рухати шиєю у різні боки. Єдине, чого потрібно уникати – це різких рухів назад. Сильно відкидаючи шию назад, ви можете розтягнути м’язи та травмуватися. Якщо ви хочете уникнути цієї проблеми, радимо виконувати рухи шиєю лежачи.
  • Виконуйте вправу плавно, без поспіху. Почергово розслабляйте та напружуйте м’язи шиї.

3. Відлущення мертвих часточок шкіри на шиї

Якщо ви хочете повернути обличчю пружність та позбутися другого підборіддя, не забувайте доглядати за шкірою. Для прикладу, щонайменше один раз на тиждень необхідно відлущувати відмерлі часточки шкіри за допомогою скрабів та інших спеціальних засобів.

До того ж ви можете приготувати такі засоби для очищення шкіри власноруч, а не купувати їх в аптеках та магазинах з косметикою. У домашніх умовах замість скраба можна використовувати кавову гущу, сіль, цукор та навіть звичайну харчову соду.

Для очищення шкіри від відмерлих часточок та омолодження обличчя та шиї можна використовувати не тільки косметичні засоби, але й механічні процедури. Для прикладу, можна масажувати шию та підборіддя за допомогою звичайної щітки з м’якою щетиною.

Виконуйте вертикальні рухи щіткою впродовж однієї хвилини. Краще робити цю процедуру безпосередньо перед сном. Не хвилюйтеся, якщо шкіра почервоніє, адже за кілька хвилин після такого масажу вона знову поверне собі нормальний природний колір.

4. Зволоження шкіри за допомогою ефірних олій

Після очищення шкіри від відмерлих часточок її обов’язково потрібно зволожити. Чомусь багато людей щодня зволожують шкіру обличчя, зовсім забуваючи при цьому про шкіру на шиї.

Насправді дуже важливо регулярно проводити процедуру зволоження шкіри на шиї, адже таким чином ви зможете поповнити запаси усіх необхідних організму поживних речовин. Після таких процедур шкіра на шиї та підборідді стане більш пружною та еластичною.

Для того, щоб ефективно зволожувати шкіру у домашніх умовах, рекомендуємо приготувати натуральні засоби від другого підборіддя у домашніх умовах.

Лосьйон для зволоження шкіри

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки мигдальної або кокосової олії першого віджиму (100 г)
  • 15 крапель ефірної олії грейпфрута
  • 5 крапель ефірної олії лаванди
  • 10 крапель ефірної олії троянди

Ефірні олії є дуже ефективними помічниками у боротьбі з другим підборіддям. Ефірна олія грейпфрута допомагає виводити з організму надмірну рідину та спалювати жири. Лавандова олія розслабляє та знімає напругу, а ефірна олія троянди підвищує пружність шкіри.

До того ж комбінація цих ефірних олій володіє просто неймовірним ароматом!

Спосіб приготування та застосування:

Ретельно змішайте всі олії та перелийте їх у герметичний контейнер.

Наносити суміш ефірних олій необхідно двічі на день: одразу після прокидання та перед сном.

5. Маска з глини

З метою виведення з організму токсинів та зайвої рідини, які часто накопичуються в області шиї та підборіддя, радимо регулярно наносити на шкіру натуральну маску з глини.

Зверніть увагу, що ця натуральна маска підходить не тільки для шиї, але й для всього тіла. До того ж до складу глини входить велика кількість незамінних для організму мінералів.

Не забувайте, що під час приготування цієї маски не можна використовувати приладдя та посуд, виготовлені з пластику або металу. Віддавайте перевагу керамічному або скляному інвентарю.

Якщо ви є власником сухої шкіри, під час приготування маски змішуйте глину не з водою, а з натуральним йогуртом без домішок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів