11 шкідливих звичок, які роблять волосся слабким і ламким

Волосся потребує ретельного і дбайливого догляду. В іншому випадку, толку від них на голові буде мало. При цьому, є ще й кілька згубних звичок, які в найкоротші терміни зроблять волосся слабким і таким, що легко ламається.

1. Нехтувати розчісуванням

 

Ви рідко розчісуєте волосся.

Не варто боятися травмувати свою шевелюру гребінцем. Більш того, регулярні розчісування потрібні нашому волоссю для здоров’я. Робити це потрібно ретельно і усвідомлено 2-3 рази на день, по три хвилини в різних напрямках. Починайте розчісування з кінчиків, потім від коренів по всій довжині і наостанок перекиньте волосся наперед і розчешіть потиличну зону. Такі маніпуляції забезпечать приплив крові і волосся буде швидше рости.

2. Розчісувати мокре волосся

 

 

Розчісувати волосся відразу після миття.

Мокре волосся дуже тендітне і вразливе. В цей час гребінець може завдати йому серйозної шкоди. Використання щітки в цей момент зробить волоски крихкими, ламкими і призведе до посічення. Тому гребінець краще замінити власними пальцями. З їх допомогою ви зможете акуратно розплутати пасма і розкласти їх по місцях. Якщо ж без гребінця не обійтися, вибирайте гребінь з великими зубами.

3. Розчісуватися від коренів

 

Розчісувати волосся від коренів.

Розчісувати волосся від коренів – груба помилка, ціна якої витончення кінців, посічення і ламкість волосся. Крім того, таке розчісування може посилити проблему випадіння волосся. Особливо, це небезпечно для власниць довгого волосся. Запам’ятайте, починати розчісувати варто з кінчиків, плавно переміщаючись в бік коренів.

4. Наносити шампунь з боку лоба

 

Починати нанесення шампуню з боку лоба.

Ви робите помилку, якщо починаєте наносити шампунь на волосся з боку лоба. Волосся в цій частині голови найбільше піддаються механічним впливам і пошкодженням, а значить вони більш ламкі і слабкі. А ось на потилиці росте найміцніше волосся. Тому саме туди слід наносити шампунь, вспінювати і обережно розподіляти по іншим частинам голови.

5. розпінювати шампунь на голові

 

Вспінювати шампунь прямо на голові.

Якщо ваше волосся і так не здорове, не травмуйте його ще більше, збиваючи шампунь прямо на голові. Під впливом теплої води лусочки відкриваються і сплутуються через тертя. Щоб зменшити механічний вплив, перед нанесенням шампуню, розпінюйте його в руках.

6. Мити голову гарячою водою

 

Мити голову дуже гарячою водою.

Ніколи не мийте голову дуже гарячою водою. Це може пересушити шкіру і появитися лупа. Використовуйте виключно теплу або прохолодну воду. Це забезпечить приплив крові і дозволить закрити лусочки.

7. Не розчісуватися перед миттям

 

Чи не розчісувати волосся перед миттям.

Перед тим, як приступити до миття волосся, не полінуйтеся ретельно розчесати волосся. Якщо цього не зробити, то вузлики, які вже є на волоссі, під струменем води сплутаються ще сильніше. Через це, після миття розчесати шевелюру буде ще складніше і є шанс сильно пошкодити волосся.

8. Сильно терти волосся

 

Занадто сильно витирати волосся.

Не дуже старайтеся, коли витираєте волосся рушником. Сильне тертя може нашкодити волоссю, через що воно стане слабким і ламким. Правильніше за все, після миття злегка віджати волосся над ванною, покласти зверху рушник і легкими рухами прибрати надлишки вологи по всій довжині.

9. Наносити спеціальні засоби відразу після укладання

 

Наносити кошти для укладання на теплі волосся.

Ніколи не потрібно наносити засоби для укладання на тепле, тільки висушене волосся. Робити цього не варто так як засоби проникнуть глибоко в структуру волосся і зроблять його сухим і слабким. Щоб цього не сталося, зачекайте кілька хвилин поки волосся не охолоне або остудіть його за допомогою холодного повітря з фена.

10. Сушити волосся на максимальній потужності

 

Сушити волосся феном на максимальній потужності.

Навіть, якщо у вас міцне і здорове волосся, регулярна сушка феном на максимальній потужності, може сильно йому нашкодити. Сильний потік гарячого повітря швидко зробить шевелюру сухою і ламкою. Крім того, при такій сушці волосся сильно сплутуються і ламаються під час розчісування. Також не варто використовувати занадто гаряче повітря так, як в такому режимі дуже легко пересушити волосся і позбавити його внутрішньої вологи.

11. Спати з розпущеним волоссям

 

Залишати волосся розпущеним на ніч.

Цей пункт стосується виключно дівчат з довгим волоссям, що не заплітають його на ніч. Справа в тому, що волосся може піддаватися шкідливій механічній дії навіть вночі. Піт, неакуратні руху руками – все це може негативно позначитися на стані волосся. Щоб уникнути всіх цих неприємностей і зберегти свою шевелюру здоровою і красивою, заплітайте волосся у вільну косу або високий не затягнутий пучок.

Поділись


Новини партнерів