Макіяж для дощового літа: 5 правил, які потрібно запам’ятати

Літо не завжди балує нас сонцем і безхмарним небом, а макіяж в дощову погоду вимагає не просто водостійкої туші, але особливих знань і навичок. Як правильно робити «антидощовий» макіяж, розповідає б’юті-експерт і арт-директор студії макіяжу ARTBANDA Дарина Богатова.

До макіяжу: зволоження і SPF

Перш за все, очищаємо шкіру. Міцелярна вода усуне залишки декоративної косметики (якщо ви вже встигли нафарбуватися – наприклад, вранці), а гелі та пінки видалять глибокі забруднення. Відстрочити появу жирного блиску допоможуть матуючі тоніки і кубики льоду на основі відвару трав (одне «але»: лід може нашкодити шкірі, схильній до куперозу).

До речі, підвищена вологість – не привід відмовлятися від зволожуючих засобів для обличчя: креми і флюїди добре підготують шкіру до мейкапу і зроблять макіяж стійкішим. Не слід нехтувати засобами із захистом від шкідливого УФ-випромінювання: сонячні промені не перестають впливати на шкіру навіть крізь щільні грозові хмари.

Обличчя: силіконова база

Через високу вологість тональне покриття може проявитися неестетичними плямами по всьому обличчі, і макіяж буде безповоротно зіпсований. Головне у формуванні тону – не забувати про почуття міри. Антидощовий макіяж повинен бути набагато легше звичайного – багатошарова маска з бази, тону, коректорів, консилера і пудри на мокрому обличчі буде виглядати неохайно.

  • Ідеальний варіант для дощу – тональний засіб на базі силікону, наприклад, крем-пудра (для сухої і нормальної шкіри) і крем з матуючим ефектом (для жирної шкіри). Відтінок тону повинен максимально збігатися з кольором шкіри: навіть якщо на вас чекає тропічна злива, вам не доведеться переживати, що тон «попливе» надто яскравими або темними смугами.
  • При необхідності замаскуйте недосконалості шкіри стійким коректором.
  • Зафіксуйте макіяж розсипчастою пудрою і не забудьте взяти з собою компактну, щоб поправляти макіяж протягом дня. Від хайлайтера, бронзера і рум’ян краще відмовитися ─ сухі текстури «витечуть» до шиї при першому ж попаданні крапель води на обличчя. Альтернативою для тих, хто не може від них відмовитись – є кремоподібні засоби, спресовані в форму стіка.

Брови: фіксуючий гель

В негоду улюблений олівець для брів може зіграти з вами злий жарт – дощ безжалісно змиє чітко промальовані лінії. Краще зупинитися на стійких тінях, які за кольором підходять до коренів волосся. Ще один варіант – укласти неслухняні волоски в потрібному напрямку за допомогою спеціального гелю, прозорого або з легким пігментом.

Очі: водостійка косметика і пастельна гамма

Через дощ ідеально розтушовані тіні можуть повільно «стекти» на щоки, smoky ─ відбитися на верхніх і нижніх повіках, а шматочки туші ─ обсипатися і розпливатися в імпровізовані «очі панди». Це страшний сон будь-якого візажиста, який може перетворитися на реальність через сильну зливу та вітер.

Кілька способів уникнути неприємного сценарію:

  • вибирати водостійкі засоби (туш, підводка) і кремові тіні, які не залишать такого явного сліду, як компактні
  • не підводити нижню повіку, щоб не посилювати проблему розмазаних тіней і підводки
  • фарбувати тільки верхні вії (див. пункт вище)
    відмовитися від яскравих і темних відтінків на користь пастельної палітри – бежевого, ніжно-рожевого і світло-коричневого кольорів.

Губи: матова текстура або олівець

Дощова погода – не найкращий час для експериментів, в тому числі, з губною помадою. В умовах високої вологості краще використовувати стійкі помади з матовою текстурою в пастельних відтінках. Надійне покриття також забезпечить нежирний контурний олівець – нанесіть його на губи, попередньо зволожені живильним бальзамом.

Поділись


Новини партнерів