Акне: чотири помилки, які ви робите кожного дня

Вугрі, запалення і шкірні захворювання заважають нам спокійно жити. Способів боротися з ними дуже багато, але перш ніж розбирати наслідки, потрібно зупинитися на причинах. Розберемо?

Акне – це шкірне захворювання, спровоковане порушенням роботи сальних залоз. Вони починають виділяти багато жиру і тим самим засмічувати пори. В результаті цього з’являються чорні крапки (комедони) – закритого або відкритого типу.

Причин виникнення вугрів дуже багато: від негативного впливу навколишнього середовища і стресів до проблем зі здоров’ям. Ми вибрали найбільш несподівані!

1. Екран телефону

Кожен день, ми приходимо додому і миємо руки. А як часто ви дезінфікуєте екран вашого мобільного телефону? Розмови по стільниковому впливають на стан вашої шкіри. Щільне притиснення вуха і щоки до екрану провокує закупорювання пор і розвиток бактерій. Все це призводить до шкірних захворювань.

Перевірте, чи є в корпусі вашого телефону нікель і хром. Найчастіше, вони можуть викликати алергічну реакцію.

2. Комедогенні косметичні засоби

Склад косметичних продуктів може принести користь або посилити проблему. Комедогенні засоби – це компоненти, які блокують пори і провокують розвиток комедонів. Серед основних: мінеральні масла, ланолін, вазелін, парафін та інші.

3. Жорстке очищення шкіри

Чим більше очищаєш, тим краще? Це міф. Відлущувальні beauty-продукти (скраб, гоммаж, пілінг) і сильнодіючі пінки можуть травмувати шкіру ще більше. Вибирайте засоби, які делікатно знімають макіяж і підготують до наступного етапу.

4. Засоби для укладки

Красива зачіска завжди піднімає настрій. Для того, щоб створити стильну укладку, ми використовуємо різні спеціальні засоби: лак, пінку, текстуруючий спрей або пудру. Проблема в тому, що при неправильному розпиленні – залишки потрапляють на обличчя, тим самим провокуючи закупорювання пор.

Джерело

Поділись


Новини партнерів