Як визначити свій тип шкіри?

Перш ніж купувати той чи інший засіб для догляду за шкірою, необхідно зрозуміти, чи підходить він вам чи ні. Основні критерії – вік і тип шкіри. Якщо з першим все ясно, то з другим ми вам допоможемо.

Три кроки, щоб визначити свій тип шкіри

Не потрібно бути дерматологом, щоб зрозуміти, до якого типу належить ваша шкіра. Існує три простих кроки, які допоможуть вам це зробити. І вони надзвичайно прості.

  1. Знайдіть дзеркало.
  2. Уважно вивчіть свої пори. Великі пори, які чимось нагадують ямочки на апельсинової шкірці, вказують на жирний тип шкіри. Відсутність видимих ​​пор говорить про сухий тип. Відсутність видимих ​​пор на щоках, але розширені пори в Т-зоні говорять про комбінований тип шкіри. Якщо ж ні один з описів вам не походить, і ваші пори не можна назвати ні розширеними, ні зовсім невидимими, то, швидше за все, ви та рідкісна щасливиця, володарка нормального типу шкіри.
  3. Щоб переконатися в своїх здогадах, виконайте ще один тест. Легенько ущипніть себе за шкіру щоки і подивіться, якою вона постане під напором ваших пальців. Якщо вона відразу вкрилась дрібними зморшками, то це говорить про нестачу зволоженості і підтверджує той факт, що ваша шкіра відноситься до комбінованого або сухого типу. Якщо ж вона на дотик здається щільною і гладкою, то це свідчить про її зволоженість і про те, що ви цілком можете виключити ймовірність сухого або комбінованого типу шкіри.

Отже, ви дізналися, до якого типу належить ваша шкіра. Що ж тепер, викидати свої креми на смітник і бігти за новими? І як тепер жити з набутим знанням? Спокій, тільки спокій, ми не залишимо вас без детальних інструкцій і розповімо, яких маніпуляцій і дій вимагає кожен тип шкіри.

Суха шкіра

Незважаючи на те, що власницям сухої шкіри не потрібно турбуватися про розширені пори і жирний блиск, їм все одно є про що переживати. Такий тип часто має проблеми, що називається, зі здоровим кольором обличчя. Суха шкіра часто виглядає втомленою і виснаженою. Особливо це помітно в холодний період року, коли ми стикаємося з браком сонця і надмірною сухістю повітря. Як вирішити проблеми лущення, тонкощі і ази еластичності, які так знайомі власницям цього типу? Зволоження, живлення та ще раз зволоження. У цьому вам допоможуть всілякі патчі, креми, маски і сучасні гаджети. Наприклад, зволожувач повітря повинен стати вашим незамінним помічником у боротьбі за красу шкіри. Також гарною підмогою буде зміна вашого раціону харчування. Експерти особливо наполягають на введенні таких продуктів, як авокадо і різних овочевих коктейлів і смузі, які будуть лікувати вас зсередини. Взагалі, строго кажучи, власницям сухої шкіри особливо варто полюбити продукти з високим вмістом Омега-3, які допоможуть тримати шкіру в тонусі і добре зволоженою.

Жирна шкіра

Почнемо з поганих новин. Як правило, подібний тип шкіри зовні не дуже привабливий – розширені пори, нездоровий блиск, регулярні висипання. Втім, ми впевнені, ви тепер про це знаєте не з чуток. Однак, незважаючи на всі перераховані вище проблеми, навіть жирна шкіра може виглядати красивою і доглянутою. Запорука успіху – регулярне очищення.

Два-три рази на тиждень проводьте легкий механічний пілінг за допомогою різних скрабів або популярних сьогодні електричних щіток. Також не забувайте про маски для обличчя на основі кислот, які варто застосовувати не частіше одного разу на місяць. Вони допоможуть шкірі регулярно оновлюватися і в деяких випадках зможуть вирішити проблеми прищів і інших різних висипань. Не забувайте про те, що у вашому випадку користуватися некомедогенною косметикою, яка не буде закупорювати протоки сальних залоз. Також уникайте засобів на спиртовій основі, навіть незважаючи на те, подібні продукти в більшості своїй рекомендуються саме для жирної шкіри. Подібна косметика може підбиратися виключно косметологом, який зможе більш детально вивчити потреби вашої шкіри.

Комбінована шкіра

Як нескладно здогадатися, вам властиві проблеми відразу двох типів шкіри. Як правило, Т-зона може «похвалитися» розширеними порами і жирним блиском, а частина, що залишилася (найчастіше щоки) відчуває постійну сухість і недостатнє зволоження. Ваше завдання – знайти баланс між двома типами догляду і постаратися давати шкірі те, що їй необхідно в даний момент. Іноді їй може не вистачати зволоження, а іноді правильного очищення. Вам варто також повчитися останнім віянням домашнього догляду під назвою «мультимаскінг» – мова йде про використання відразу декількох засобів для різних зон обличчя. Почалося все, як видно з назви, з розмежування територій нанесення масок, а тепер вже перейшло і на поле кремів і сироваток. Зрештою, крем для очей ви не наносите на губи.

Нормальна шкіра

Вітаємо, вам пощастило як нікому іншому. Ваша шкіра не просто один з чотирьох типів норми, але й найбезпроблемніша з них. Вам не знайомі проблеми розширених пор і сухості від легкого помаху вітерця кондиціонера. Ви ніколи не стикалися в незрозумілими висипаннями і жирним блиском на лобі. Ви щаслива людина, що сказати.

Така шкіра еластична, гладка, а також добре переносить різні косметичні маніпуляції. Однак ваша задача – одна з найскладніших. Вам необхідно зберегти всю цю красу, не дивлячись на страшні умови навколишнього середовища і природний біологічний процес старіння, який може стати причиною зміни вашого нормального типу шкіри на сухий. Які поради? Регулярний догляд! Як не дивно, але саме власниці нормального типу шкіри, менше за інших печуться про красу своєї шкіри, що і призводить до появи передчасних ознак старіння. Не нехтуйте елементарними правилами догляду і ніколи не дізнаєтеся, що таке інший тип шкіри і проблеми, пов’язані з ними.

Поділись


Новини партнерів