Лінивий макіяж за всіма правилами

Не у всіх жінок виходить зробити правильний макіяж, який би виглядав на обличчі естетично, приховуючи недоліки шкіри, а також не спричиняв би дискомфорту і не створював відчуття маски.

Грамотно підкреслити красу і приховати недоліки допоможуть основні правила ледачого макіяжу, про які ми вам зараз розповімо.

Доглянута шкіра – це половина успіху! Перш ніж приступити до нанесення макіяжу, необхідно попрацювати зі шкірою. Використовуючи формулу щоденного догляду за обличчям, готуємо шкіру, а саме: очищаємо, тонізуємо, зволожуємо і захищаємо. Не забуваємо витримати час після нанесення крему в кінці догляду за шкірою обличчя протягом 5 хвилин, щоб він гарненько увібрався. Залишки крему краще прибрати з обличчя, протерши шкіру ватним диском з тоніком. Тепер шкіра готова до нанесення макіяжу.

Тонування

В тренді сезону природний макіяж. Здорова, сяюча, доглянута шкіра – запорука гарного макіяжу. Якщо ви незадоволені станом своєї шкіри, то можна нанести такі креми як СС або ВВ. Вони вирівняють тон, додадуть здорового блиску і зволожать шкіру. Обов’язково вибирайте крем із захисним фактором від сонячних променів, як мінімум SPF 15, так як основною причиною старіння нашої шкіри є ультрафіолет. За текстурою такі креми більш легкі, невагомі на відміну від тонального крему. Тому ефекту маски на обличчі вони не створюють, зберігаючи комфортні відчуття протягом дня. Головне не варто наносити такий крем щільним шаром, обмежившись парою горошин на обличчі.

У разі, якщо тональний засіб не приховав синці під очима, можна скористатися коректором. Найпоширеніші кольори – персиковий, для синьо-фіолетових синяків і оливковий для червоно-фіолетових, або просто трохи висвітлити западину під очима світло-бежевим коректором, якщо темні кола не так сильно виражені. Для стійкості коректор краще припудрити.

Для прискорення процесу тональний засіб і коректор можна наносити подушечками пальців. Кисть і вологий спонж теж відмінно впораються з цим завданням. В даному випадку велику роль відіграють особисті переваги.

Якщо у вас жирна або комбінована шкіра, то в Т-зоні (лоб, ніс, підборіддя) необхідно пензлем нанести пудру, щоб зафіксувати тональний засіб.

У макіяжі для зрілих дам слід в СС крем додати трохи сяючої бази або рідкого хайлайтеру. Це додасть шкірі ефекту світловідбивання і мімічні зморшки будуть не такими помітними.

Рум’яна

Тепер, коли колір обличчя вирівняний, можна діставати рум’яна, щоб приховати блідість і надати обличчю свіжості. Наносити рум’яна треба так, щоб вони виглядали натурально. Посміхніться! І нанесіть рум’яна на виступаючі частини починаючи від високої точки вилиці і розподіляючи до центру обличчя. Не навпаки! А то вийде ефект «бурякових щічок» з х\ф «Морозко».

Брови

Якщо у вас макіяж дуже ледачий, то брови можна просто укласти гелем, розчесавши і надавши їм форми. Вони будуть виглядати акуратними і доглянутими. Також є туш для брів, яка не тільки додасть бажаної форми бровам, але і заповнить їх кольором.

Ну, а якщо хочеться зробити брови яскравішими, або форма брів асиметрична, то беремо в руки олівець. Тут головне не робити темним початок брови, а то погляд буде суворим і злим. Щіточкою підтушовуємо і створюємо серпанок. Після цього можна додати напряму волоскам за допомогою гелю для брів.

Очі

Найшвидший макіяж очей, це, звичайно ж, використання туші. Кілька помахів і погляд ставає відкритим і виразним. Незабувай і про нижні вії.

Якщо у вас є бажання і час, то наступний продукт, який можна використовувати, це тіні. Для простоти нанесення можна використовувати кремові тіні. Їх можна наносити пальчиком на середину рухомої повіки і розподілити по всій повіці легенькими рухами. Вони швидко розподіляються і тримаються протягом дня краще, ніж сухі тіні. Вибираємо свій бежевий колір, краще якщо він буде з персиковим, або пісочним підтоном.

Можна замість тіней використовувати темний олівець, якщо з тінями у вас «нелюбов». Так макіяж буде виглядати яскравіше, ніж при використанні тіней. Просто промальовуємо контур між віями і підтушовуємо кордони плоским пензликом, щоб не було чіткого краю. Та й вії виглядатимуть густішими.

Губи

Швидкого ефекту дозволить домогтися блиск для губ, який додасть глянсового ефекту і буде доглядати за шкірою губ протягом всього дня.

Також можна використовувати зволожуючу помаду нюдових відтінків, нанесення якої не займе багато часу. Блиск для губ і помада нюдового відтінку дозволять не виводити форму губ, що істотно заощадить час, якщо ви поспішаєте. Краї будуть не дуже чіткі і огріхи будуть не так помітні. Головне не забувайте, що помаду слід наносити по всій формі губ, трохи коректуючи її, якщо є необхідність, а не тільки на їх центральній частині.

Зараз на ринку товарів для макіяжу величезний вибір продуктів, текстур, брендів, і для того, щоб добре орієнтуватися в тому, що підійде саме вам, радимо зустрітися з візажистом і обговорити з ним це один раз. Розібрати свою косметичку, якщо вона у вас вже є. Розпитати все з приводу кольорів, які пасують саме вам, тих брендів, які підходять вам по фінансовим аспектам. Тоді ваш ледачий макіяж буде виконаний точно за всіма правилами!

Джерело

Поділись


Новини партнерів