10 фактів про маски, які потрібно знати кожній жінці

Всі ми любимо масочки: навіть якщо суперефекту не видно, саме відчуття – «я себе люблю, я себе балую» – розгладжує зморшки і покращує колір обличчя. А якщо ти врахуєш 10 фактів про маски, які ми зібрали для тебе, – результат буде ще кращим!

1. Сумніваєшся? Зволожуй

Якщо ти не можеш назвати основну проблему твоєї шкіри і кидаєшся між живильними, відновлювальними, вітамінними і розгладжуючими масками, тобто начебто всі ці проблеми у тебе є, але начебто не дуже виражені … Бери зволожуючу маску. По-перше, перезволожити шкіру неможливо. По-друге, якщо шкіра недостатньо зволожена, інші корисні компоненти її не влаштують, а по-третє, не виключено, що всі твої проблеми випаруються разом з зневодненням.

2. Паритися

Наносити маску найкраще на розпарену шкіру: просто налий в миску або таз горячої води, накрий голову рушником і посидь над парою хвилини 2-3. Природно, попередньо змивши макіяж і очистивши шкіру.

3. Не скупіться

Наносити маску потрібно щедро, не забуваючи про ніжну шкіру шиї і декольте. Чесне слово, шия видає реальний вік набагато частіше, ніж обличчя.

4. Розділяй і володарюй

Якщо твоя шкіра неоднорідна, опановуй мультимаскінг: краще кожну ділянку забезпечити належним доглядом, ніж переводити даремно не найдешевший продукт.

5. Не дай собі засохнути

Якщо ти користуєшся масками на основі глини, не дай їй перетворитися в кірку: змивай, як тільки верхній шар трохи «схопився», інакше разом з надлишком шкірного жиру маска витягне зі шкіри усю вологу.

6. Не тягни час

Жодна маска, крім професійних, салонних, тих, які робить косметолог або дерматолог, не повинна перебувати на твоїй шкірі довше 20 хвилин. Це безглуздо – раз, і це перевантажує шкіру – два. Оптимальний час – 10-15 хвилин.

7. Видаляй маску ретельно

Не думай, що достатньо руками зняти надлишки, що залишилися на поверхні: після маски найкраще вмитися міцелярної водою або тоніком і потім доглядати за шкірою, як зазвичай: всі цінні речовини вже увібралися.

8. Май SOS-варіант

Є маски для регулярного догляду, а є – разові, які покликані вирішити конкретну проблему швидко. Протинабрякові врятують після бурхливої ночі, ліфтингові надають шкірі сяйва!

9. Не поєднуй їх з сироватками

І маски, і сироватки містять дуже активні інгредієнти, які проникають достатньо глибоко. Використовувати обидва засоби – значить витрачати один з них даремно.

10. Довіряй, але перевіряй

Якщо у тебе коли-небудь траплялася алергічна реакція на косметику, перевір свою маску перед тим, як нанести на все обличчя: намаж ліктьовий згин, потримай, як годиться, 10-15 хвилин. І відстежуй шкірну реакцію протягом доби.

Поділись


Новини партнерів