Чому на різних частинах тіла з’являються прищі

Як тільки у вас з’явилася така проблема, як прищі, то відразу ж хочеться з’ясувати причину її виникнення, адже це допоможе швидше позбутися від них. Висип, який несподівано виник може стати наслідком найрізноманітніших проблем з організмом. Якщо у вас є деякі пізнання в цій галузі, то можна і самостійно спробувати виявити причину, але найкраще сходити до фахівця, який вже точно у всьому розбереться. До того лікар зможе підібрати максимально оптимальний варіант лікування, який буде підходити саме вам і саме в вашому випадку.

Прищі: чому вони з’являються?

Якщо не дуже сильно розбирати всі причини виникнення прищів на різних ділянках тіла, то їх можна об’єднати в чотири групи.

  1. Сальні залози виробляють занадто багато жиру . У більшості випадків прищі на обличчі виникають саме через цю причину. Підшкірний жир може навіть окислюватися, в результаті цього будуть з’являтися ледь помітні чорні точки, а також гарантовано будуть закупорюватися пори, що теж не дуже добре відіб’ється на стані шкіри обличчя.

2.  Фолікулярний гіперкератоз . Саме таку назву дали досить простому процесу, коли верхній шар шкіри, а саме епідерміс починає помітно збільшуватися. Пори шкіри трохи піднімаються, а то місце що звільнилося зазвичай заповнює шкірний жир. Таке може відбуватися тоді, коли організму не вистачає вітаміну А, а також при впливі різних механічних факторів і навколишнього середовища.

3.  У сальній залозі можуть з’явитися акне-бактерії, які будуть дуже швидко розмножуватися і призводять до сильного запалення, що теж є причиною виникнення прищів не тільки на обличчі, але і по всьому тілу.

4. Якщо прищі з’явилися раптово, то це також може стати ознакою  запалення в організмі , який саме таким чином намагається позбутися від інфекції.

Якщо вас дуже сильно турбує поява прищів, то при пошуку причин їх виникнення варто також враховувати і те в якому саме місці вони з’явилися.

Прищі на спині і плечах, чому вони з’являються?

Крім того, що було написано вище варто врахувати ще кілька причин через які прищі можуть з’явитися саме на спині або ж плечах. Це можуть бути найрізноманітніші інфекції, які зазвичай викликають появу або прищів, або вугрів. Іноді причиною, як би це дивно не звучало, може стати наш одяг. Так, саме одяг. Не кожна людина, а точніше його шкіра може нормально реагувати на синтетичні речі, а ще особливо коли вони обтягують і заважають шкірі нормально дихати. Тому варто віддати свою перевагу натуральним матеріалам і вибирати речі, які будуть хоч трохи вільно сидіти на вас. Влітку ж нашкодити нам можуть сонячні промені, які не завжди найкращим чином впливають на нашу шкіру і цілком можуть сприяти появі прищів.

Прищі на обличчі: причини неприємної проблеми

Прищі на тілі ще можна приховати за допомогою одягу, але з обличчям цей номер не пройде, навіть косметика не завжди рятує. Причини появи прищів на обличчі відрізняються від причин появи їх на тілі. Це можуть бути ознаки гормонального або ж менструального збою. Якщо ж прищі у вас з’явилися на підборідді або на лобі, то це швидше за все через те, що шкіра жирна. Також можливо ви не завжди вмиваєтеся або лягаєте спати з косметикою на обличчі.
Пам’ятайте, що не завжди поява прищів може означати що у вас є якесь серйозне захворювання. Можливо це просто зневага правилами особистої гігієни або ж вплив зовнішніх факторів на вашу шкіру і організм в цілому.

Поділись


Новини партнерів