Кофеїн для шкіри: готові засоби і рецепти для домашньої косметики

Скільки розмов про каву, що вже не можна зрозуміти – в ній більше користі чи шкоди? Саме тому нам стало цікаво дізнатися нюанси з приводу впливу кофеїну на шкіру.

Насправді кофеїн в сухому вигляді – це прозорі кристали, які розчиняються в гарячій воді. Виробники все частіше почали додавати кофеїн у свої beauty-продукти. І це неспроста. Адже він тонізує і захищає нашу шкіру від зовнішнього впливу і сонячного випромінювання (SPF). Крім цього, засоби з додаванням такого компонента знімають набряклість і сліди втоми (особливо нічні креми). Антиоксиданти, які є в каві борються проти вільних радикалів. І це далеко не всі корисні властивості. Серед інших – зволоження, поліпшення кольору обличчя, омолодження і інші.

Готуємо самі

Найчастіше кофеїн додають в креми, гелі для душу, антицелюлітні і сонцезахисні засоби. Також цей компонент легко використовувати в домашніх умовах. Але перед цим перевірте свою шкіру на чутливість. Вибирайте натуральну чорну каву без добавок і ароматизаторів. Корисніше всього використовувати зерна, а не мелену каву.

Кавовий лід

Це чудовий засіб на літо, який допоможе не тільки прийти в тонус, а й звузити пори. Просто зваріть кави і розлийте її по формах. Протирайте обличчя вранці і ввечері. Це освіжить шкіру і вирівняє тон обличчя. Також можна не тільки заморожувати, а й просто використовувати зварену каву замість тоніка.

Скраб для обличчя

Найпопулярніший скраб, який люблять робити всі марки натуральної косметики. Ви можете використовувати саму гущу; додати столову ложку оливкової олії (або будь-якої іншої). Насправді, гуща від кави вже самостійний продукт. Ви можете нанести її на 5-7 хвилин і потім ніжно помасажувати обличчя. Другий варіант: кавову гущу змішати з однією столовою ложкою сметани і додати рисове борошно. Такі засоби підходять для всіх типів шкіри, а абразивність часток (активні інгредієнти пілінгу) – підбирайте під себе. Також ви можете взяти одну чайну ложку подрібнених кавових зерен (стежте за абразивністю) змішати з однією столовою ложкою (з гіркою) білої глини і розвести невеликою кількістю очищеної води або ще краще – мінеральної. Нанести на пару хвилин і змити. Можете використовувати не тільки для обличчя, але й наносити на шкіру губ.

Маска

Включайте фантазію. Ви можете змішувати кавову гущу і зерна з різними компонентами: починаючи від меду, закінчуючи – тертим яблуком. Ми розповімо про найуніверсальніший і найпростіший спосіб: дві чайні ложки чорної меленого кави змішати з ложкою рисової муки і додати трохи рослинної олії. Це може підвищити еластичність шкіри і прийти в тонус.

Якщо ж ви не любите готувати домашні косметичні засоби, але хочете, щоб ваша шкіра «прокидалася» по дзвінку – зверніть увагу на вже готові продукти. Ми підібрали для вас найцікавіші, залишилося вибрати!

Джерело

Поділись


Новини партнерів