Які симптоми свідчать про збої в вашому організмі

Порушення нормальної роботи організму може статися у жінок в будь-якому віці. Причин для цього цілком достатньо. Але які симптоми можуть говорити про те, що у вашому організмі стався серйозний збій?

СИМПТОМИ:

  • значне підвищення ваги;
  • порушення місячного циклу;
  • погіршення стану;
  • дратівливість;
  • депресія;
  • втома;
  • порушення сну;
  • головні болі.

При збої в організмі можуть спостерігатися й інші симптоми.

ПРИЧИНИ

Всі перераховані причини можуть викликати порушення в організмі і дати серйозний збій.

Клімакс

Клімакс останнім часом помітно помолодшав і жінці за 35 слід готуватися до можливого предклімаксного стану. У цей період починаються характерні припливи, оніміння кінцівок, головний біль, зниження нормального рівня жіночих статевих гормонів, порушення роботи яєчників.

Прийом контрацептивів

Більшість сучасних контрацептивів є гормонами, що і може спричинити за собою збій на гормональному фоні.

Тривале і неправильне харчування

У гонитві за красою і стрункістю багато дівчат готові нічого не їсти. Підсумком таких експериментів стають булімія, анорексія, нервові і харчові розлади.

Різні дієти у вигляді тривалого вживання білка або повна відмова від м’яса провокують порушення роботи внутрішніх органів.

Вагітність і пологи

При вагітності і пологах, а також в наступному періоді часу відновлення, може спостерігатися збій. При виношуванні дитини, організм жінки повністю перебудовується, що може спричинити за собою серйозні зміни.

Малорухливий спосіб життя

Коли у жінки сидяча робота і немає можливості займатися невеликими фізичними навантаженнями, цілком очікувано, що почнуться порушення роботи внутрішніх органів.

Погана стресостійкість

Схильність до стресів іноді дає збій в організмі. Підвищена нервозність і переживання безпосередньо впливають на ендокринну систему, а точніше, на вироблення гормонів.

Таким чином, гормональний баланс порушується.

Проблеми гінекологічного характеру

При наявності захворювань гінекологічного плану, всі сили організму йдуть на нормалізацію його стану. А вироблення гормонів при цьому істотно страждає.

Підлітковий вік

Найчастіше при статевому дозріванні спостерігається серйозний дисбаланс гормонів і це стає причиною збою в організмі. Як тільки пройде підлітковий вік, всі процеси нормалізуються.

Якщо ви спостерігаєте у себе перераховані симптоми або впевнені, що є конкретна причина збою в організмі, слід звернутися до фахівця для встановлення точного діагнозу.

Поділись


Новини партнерів