Як правильно доглядати за шкірою навколо очей

Наші повіки – найбільш вразлива, але одночасно найрухоміша область обличчя. Тому доглядати за нею потрібно особливо ретельно.

Найбільш тонка і чутлива шкіра – в області навколо очей. На ній майже немає сальних залоз, тому вона захищена від зовнішніх впливів гірше, ніж, скажімо, лоб або підборіддя. При цьому шкіра повік постійно рухається, розтягується і скорочується. Наше око робить за добу до двадцяти п’яти тисяч рухів! Не дивно, що саме ця зона вимагає особливої ​​уваги. Як за нею доглядати, читайте в матеріалі.

Недарма кажуть, що очі – дзеркало душі. Абсолютно всі наші переживання позначаються тут і залишають свій слід. Відбувається так, оскільки вони активно задіюються при міміці, на повіках відображаються всі наші емоції. Ситуацію погіршує те, що шкіра в цій області – найніжніша. За результатами досліджень вона в десять разів тонша за шкіру на плечі. В результаті старіє вона раніше, та й погляд співрозмовника насамперед падає на очі жінки, адже саме за станом цієї області легко судити про реальний вік жінки. Зморшки, пігментація, блідість і сліди втоми краси нікому не додають. До того ж шкіра навколо очей не підтримується безпосередньо кістками, і нестача харчування відразу відбивається на її стані. Зате грамотний догляд допоможе вирішити багато з перерахованих проблем.

В першу чергу запам’ятайте, що для цієї надчутливої ​​зони не підходять звичайні креми для обличчя, якими б чудовими вони не були. Підбирайте спеціальні продукти для повік. Вони мають легку консистенцію, швидко вбираються і не залишають відчуття липкості. Важливо і те, що подібні засоби проходять подвійний контроль – дерматологічний і офтальмологічний, а їх рН дорівнює рівню рН сльози. Таким чином, можливість алергічних реакцій зводиться до мінімуму. Також цікаво, що концентрація активних речовин в них істотно нижча, ніж в звичайних, адже шкіра навколо очей, як ми говорили вище, дуже тонка, і активним компонентам нескладно в неї проникнути.

Якими молодими ми були

Негативний вплив навколишнього середовища, ультрафіолетове випромінювання, активна міміка, сухість шкіри – все це, природно, відбивається на стані області навколо очей. При цьому запобігти появі зморшок, виявляється, куди простіше, ніж боротися з уже існуючими. Для цього після двадцяти років косметологи рекомендують посилити догляд за століттями. Але це не означає, що треба переходити на ліфтинг-креми. Цілком достатньо глибоко зволожуючих і антиоксидантних продуктів.

Щоб загальмувати процес утворення перших зморшок, дотримуйтеся декількох простих правил. Для початку не знімайте декоративну косметику з очей милом або спиртовим тоніком: вони не тільки не розчиняють фарбу, але і сушать шкіру. Користуйтеся спеціальними засобами. Якщо на повіки нанесені тіні, обережно видаліть їх у напрямку від перенісся до скроні. Туш необхідно стирати, обхопивши вії з двох сторін ватними дисками. Це допоможе запобігти розтягуванню шкіри.

Правильно підібрані косметичні продукти також здатні продовжити молодість. Серед активних інгредієнтів шукайте гіалуронову кислоту і полісахариди, рослинні зволожувачі (наприклад алое), антиоксиданти і сонцезахисні фільтри. Крім того, існують креми для шкіри навколо очей, які здатні надавати не тільки антивіковий вплив, а й боротися з темними колами і набряком завдяки, наприклад, таким компонентам, як екстракт ясена, кремній, кофеїн і вітамін В3. Наносити будь-який засіб для контуру очей потрібно легкими, делікатними рухами. Візьміть кількість засобу розміром з перлину і розподіліть його по нижній повіці, потім злегка помасажуйте кругові м’язи ока. А пару разів в тиждень корисно проводити масаж цієї зони. Тільки не забувайте, що робити це потрібно вкрай обережно, щоб знову ж таки не розтягнути ніжну шкіру. Нанесіть пару крапель кокосової олії на кінчики безіменних пальців і м’яко притисніть їх до внутрішніх куточків очей на три секунди, потім відпустіть. Повторіть два-три рази. Потім проведіть пальцями під очима у напрямку до скронь. Зробіть круговий рух і знову доторкніться до перенісся. Виконайте шість-сім разів. Після цього зробіть масаж зони навколо очей легкими натисканнями уздовж брів від внутрішніх до зовнішніх куточків. Повторіть кілька разів. Зніміть залишки олії серветкою і змийте м’яким очищуючим засобом. Після цього зробіть масаж зони навколо очей легкими натисканнями уздовж брів від внутрішніх до зовнішніх куточків. Повторіть кілька разів. Зніміть залишки олії серветкою і змийте м’яким очищуючим засобом. Після цього зробіть масаж зони навколо очей легкими натисканнями уздовж брів від внутрішніх до зовнішніх куточків. Повторіть кілька разів. Зніміть залишки олії серветкою і змийте м’яким очищуючим засобом.

Знову ягодка 

Якщо шкіра втратила тонус, з’явилися нависаючі верхні повіки – це привід звертатися до засобу з antiage-ефектом. Антивіковий крем необхідний для збереження пружності та еластичності. Він також може бути спрямований на регенерацію клітин, що не має сенсу для молодого віку, тому завчасно братися за нього не варто. Багато хто впевнений, що, якщо почати активно користуватися засобами «50+», можна нанести по зморшках потужний превентивний удар. Ось тільки заздалегідь вони не працюють. Зате в правильному віці користь їх очевидна.

На щастя, і наносити антивікові продукти зараз стало куди простіше і приємніше. Якщо раніше у них була досить щільна текстура, то тепер можна купити засіб у вигляді найлегшого флюїду. А щільні креми добре використовувати на ніч, розігріваючи їх перед нанесенням подушечками пальців. Так вони краще вбираються. Крім того, в догляд необхідно включити сироватки, які глибше проникають в дерму. Наносити їх треба два рази в день під звичайний зволожуючий засіб. Таким чином крем буде захищати вдень ​​і відновлювати вночі, а сироватка – зміцнювати колагеново-еластинові волокна і покращувати каркас шкіри.

Також не забувайте, що допомогти обличчю здатні і куди простіші заходи. В першу чергу додайте в раціон зволожуючі маски, навіть якщо шкіра у вас не суха. Приймайте вітаміни (особливо А, С і Е). Бережіть обличчя від сонячних променів і, що важливо, більше спіть. Причому намагайтеся лягати раніше дванадцятої, адже молекули колагену відновлюються тільки під час нічного відпочинку.

А миттєво розгладити обличчя допоможуть філлери. Крем-філлер з’явився як альтернатива «ін’єкціям краси», він візуально заповнює зморшки, виштовхуючи їх на поверхню. Природно, що з кожним вмиванням чарівний ефект пропадає, але поки засіб знаходиться на шкірі, ви будете виглядати просто бездоганно.

Темна сторона

Коли ви нагадуєте панду, про свіжий вигляд можна тільки мріяти. Чорні кола під очима відразу розкажуть про те, що у вас була безсонна ніч. Тому починаємо боротися з ними виходячи з причин їх появи. Найчастіше це занадто тонка шкіра, через яку просвічують кровоносні судини. В такому випадку шукайте в кремах ретинол, який ущільнює епідерміс.

Є ще дві причини. Перша – стреси і втома. Постійний стрес «бомбить» обличчя з двох сторін: зсередини і зовні. В результаті захисний бар’єр потоншується, і ось вони, довгоочікувані темні кола. Якщо ви втомилися, а ввечері на вас чекає важлива подія, допоможуть старі перевірені способи. Наприклад, умивання з кубиком льоду. Або покладіть на повіки скибочки огірка на двадцять хвилин, а потім протріть їх ватяними дисками, змоченими рожевою водою. Друга причина – вплив факторів, які активізують вироблення меланіну. Це не тільки сонце, а й посилене тертя. Саме тому з шкірою навколо очей потрібно поводитися дбайливо, косметологи взагалі радять наносити крем для очей виключно безіменним пальцем, оскільки він найслабший.

Мішок з картоплею

Тонка шкіра під очима особливо схильна до появи набряків і мішків. Причому це не одне і те ж. Мішки, як правило, мають хронічний характер і нікуди не зникнуть, якщо нічого спеціально не робити (деколи доводиться вдаватися і до хірургічного втручання). Набряки ж з’являються внаслідок великого споживання рідини і проходять протягом дня. Позбутися від них допоможуть креми з гіалуронової кислотою, венотоніками (кінським каштаном, кофеїном і вітаміном С) і компонентами, які зміцнюють стінки судин, наприклад екстрактами зеленого чаю і чорниці, олією виноградних кісточок. Часто рекомендують прикладати лід, але великого сенсу в цьому немає, зате охолоджені пакетики зеленого чаю можуть допомогти, оскільки забезпечують дренаж. Також добре на десять хвилин покласти на припухлі ділянки шкіри ватні тампони, змочені в солоній воді, або скибочки картоплі. І не забувайте, що засоби з гелевою текстурою в цьому випадку можна використовувати тільки вранці, при нанесенні на ніч вони провокують набряклість.

Як бачите, шкіра повік вимагає ретельного підходу. Однак, якщо ви не будете лінуватися, то зумієте легко продовжити красу і молодість, а походи до пластичного хірурга не знадобляться вам ще довгі роки.

Поділись


Новини партнерів