Гоммаж і скраб: головні відмінності і що вибрати для чутливої ​​шкіри

Процес оновлення – це важлива деталь на шляху до ідеальної шкіри, том пілінг – це процедура яка потрібна кожному. Але, оскільки зараз існує дуже багато відлущувальних засобів, потрібно розібратися, як же вибрати продукт, який стане твоїм помічником цієї весни.

Гоммаж (в перекладі з французького «gommage» – прати) – ексфоліант, який має кремоподібну текстуру без абразиву або ж з маленькими кульками (делікатне очищення). Виробники дійсно вказують на упаковці: гоммаж-скраб. Але найчастіше це все-таки гоммаж з дрібними кульками, які не травмують шкіру. Цей тип відносять до ензимних пілінгів.

Переваги гоммажа:

  • підходить для всіх типів шкіри;
  • дуже м’який і делікатний засіб;
  • must have для чутливої ​​шкіри;
  • стимулює мікроциркуляцію і синтез колагену в шкірі;
  • м’яке відлущування відмерлих клітин.

Головна відмінність від скрабу

Скраб не завжди підходить для чутливої і тонкої шкіри, оскільки він відлущує шкіру за рахунок частинок різної абразивності (механічний пілінг). Гоммаж – дуже легкий та дбайливий засіб. Відлущування відбувається не за рахунок механічного тертя, а під дією фруктових кислот (AHA-кислоти).

АНА (α-гідроксикислоти) – компонент, який використовують в косметології. Вони впливають на шкіру на молекулярному, клітинному і тканинному рівні. При цьому мають вілущувальну і антиоксидантну дію. Види: гліколева, молочна, винна, яблучна і лимонна кислота. Також одним з найчастіше використовуваних ферментів є папаїн, який отримують з плодів папаї.

Папаїн також використовують як засіб, який використовують для пом’якшення м’яса. Він відмінно розчиняє білок і пом’якшує тканину.

Як використовувати

Є два способи використання даного засобу. У першому випадку, можна нанести продукт і дати йому підсохнути (зазвичай хвилин 15), після чого “скотити” з обличчя. Якщо вас лякає цей спосіб – можна просто в кінці процедури змити засіб водою. Такі засоби використовують не більше двох разів на тиждень.

Не використовуйте гоммаж якщо:

  • у вас є висипання;
  • запалені капіляри;
  • якщо вам потрібно виходити на вулицю (в цей період відмовтеся від походів на пляж).

Якщо у вас дуже чутлива шкіра, перед використанням засобу ви можете нанести термальну воду для обличчя.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів