5 процедур, які зітруть з лиця зморшки

Швидкість появи зморшок на обличчі (і їх кількість) залежить від багатьох чинників: віку, генетики, шкідливих звичок і навіть пристрастей в їжі. Протистояти цьому калейдоскопу факторів складно, але можливо. З цієї статті ви дізнаєтесь про те, як швидко сповільнити хід старіння.

Перші зморшки можуть з’явитися і в 25 років, і в 20, і навіть в 17 ─ сьогодні це вже нормальне явище. Мімічні зморшки – перші зміни тургору шкіри, які стають помітними переважно у верхній третині обличчя (область навколо очей, лоб) через надто активну міміку. Мімічні зморшки можуть з’явитися раніше, якщо ви багато посміхаєтеся і щуритесь («гусячі лапки» навколо очей), постійно чимось стурбовані і часто такі похмурі (вертикальна складка між бровами), надмірно емоційні і любите «грати» бровами (горизонтальні зморшки на лобі).

З віком мімічні зморшки «вкарбовуються» в шкіру, стають більш глибокими і не зникають навіть при розслабленні м’язів. Повністю убезпечити себе від них не можна, але цілком реально відстрочити їхню появу. Крім емоційного самоконтролю (стежити за виразом обличчя потрібно, як і за поставою!), допоможуть ін’єкції ботулотоксину. Введений препарат (найчастіше це американський «Ботокс», французький «Диспорт» або німецький «Ксеомін») розслабляє певні підшкірні м’язи на тривалий час (від 4 до 6-8 місяців), не даючи їм скорочуватися. Шкода, що просто прийти і тут же «вколоти» ботокс не можна. Не дивлячись на те, що процедура досить швидка і безболісна: підібрати дозу і визначити зони введення препарату повинен лікар-косметолог, в залежності від анатомічної будови і активності м’язів.

З віком до мімічних зморшок приєднуються статичні. Твердження «не дайте з’явитися мімічним зморшкам, і не постраждаєте від статичних» не зовсім вірне. Цей тип зморшок не залежить від міміки – механізм їх утворення набагато складніший і пов’язаний з віковими змінами. Допомагають роботі біологічного годинника несприятливі фактори ритму сучасного життя: коливання гормонального фону, погана екологія і шкідливі звички, сезонні фактори, неграмотний догляд за шкірою і т.д. Статичні зморшки додають смутності нашій картинці: куточки губ опускаються, промальовувалися носогубні складки, формуються друге підборіддя і неестетичні брилі, вилиці «обпадають», а овал обличчя як би сповзає вниз. Статичні зморшки мають різну глибину залягання: від поверхневих борозен до глибоких заломів і складок. Але є і хороша новина: при належній увазі і догляді можлива часткова реінкарнація статичних зморшок назад в мімічні. Зробити їх менш помітними дійсно можливо.

Не дивлячись на один підсумок, старіємо ми всі по-різному. Фахівці виділяють п’ять основних типів, відповідно до яких нашу шкіру турбують вікові зміни.

«Втомлений» тип старіння

Вважається найфізіологічнішим: поступово знижується м’язовий тонус шкіри, колір обличчя стає тьмяним, з’являється легка набряклість тканин, проявляються м’які носогубні складки, а куточки рота трохи опускаються.

Що можна спробувати

Плазмоліфтінг – anti age-ритуал, в основі якого лежить механізм самоомолодження шкіри. Їй допомагає відновлюватися на клітинному рівні власна плазма. Після забору та очищення венозної крові по спеціальній техніці, спочатку плазма «готується», насичуючись активними речовинами в центрифузі (не більше 10-15 хвилин), а після вводиться під шкіру і починає активно спонукати клітини сполучної тканини енергійніше синтезувати колаген, еластин і гіалуронову кислоту.

Дрібнозморшкуватий тип старіння

Найчастіше зустрічається у худорлявих жінок і відрізняється, перш за все, зневодненням шкіри. Саме на сухій шкірі, як на пергаментному папері, швидко з’являються дрібні зморшки (в першу чергу, в періорбітальній області). М’язи при цьому знаходяться в хорошому тонусі, тому тканини не провисають.

Що можна спробувати

Мезотерапія і біоревіталізація – методи профілактики передчасного старіння шкіри за допомогою мікроін’єкцій гіалуронової кислоти і «коктейлів» на її основі. З віком вміст гіалуронової кислоти в шкірі зменшується, тому після 30-35 років потрібно заповнювати її запаси. «Гіалуронка» допомагає шкірі відновити оптимальний водний баланс, призупинивши в’янення.

Деформаційний тип

Характерний для жінок щільної статури зі схильністю до повноти. Так старіє шкіра з яскраво вираженим підшкірно-жировим шаром. Овал обличчя з віком змінюється, а м’які тканини стають в’ялими і «провисають», утворюючи глибокі складки і заломи.

Що спробувати

Векторний ліфтинг – вид контурної пластики, коли філери вводяться під шкіру по спеціально наміченій схемі. Ін’єкції робляться «канально», тобто вздовж певних ліній і під певним кутом нахилу. В результаті шкіра підтягується в потрібному напрямку, а лінії, що «опустилися», повертаються на свої місця.

М’язовий тип старіння

Відмінна особливість властивостей шкіри мешканок Південно-Східної та Середньої Азії, Китаю, Японії. У них добре розвинені м’язи обличчя і при цьому незначно виражена підшкірно-жирова клітковина. Перші ознаки старіння на обличчі з’являються досить пізно, а шкіра довго зберігає пружність і чіткий овал обличчя.

Що спробувати

Контурна пластика і об’ємне моделювання – процедури введення під шкіру філерів (ін’єкційних гелевих препаратів на синтетичній або натуральній основі) для поповнення втраченого об’єму. Філери вводяться в різні шари шкіри і тому вирішують різні проблеми: допомагають стерти глибокі складки, усунути «провали» під очима, сформувати вилиці.

Комбінований тип старіння

Розпізнати його можна за первинними ознаками «втоми» на обличчі, які в подальшому доповнюються відмінними рисами старіння інших типів. Він найпоширеніший.

Що спробувати

Тредліфтинг («Стек гілок ліфтинг» або «3D-моделювання») ─ своєрідна альтернатива хірургічної «підтяжки» обличчя. Процедура полягає у введенні під шкіру тонких ниток, виготовлених з різних матеріалів (синтетичних або натуральних). Нитки як би піднімають, підтягують і фіксують в необхідному положенні тканини, які опустилися з віком, допомагаючи відтворити каркас овалу обличчя і розгладити зморшки.

Поділись


Новини партнерів