5 харчових звичок, які можуть зіпсувати ваше обличчя

Поганий раціон може бути шкідливим для вашого організму з багатьох причин.

Це також погано для обличчя. Вугровий висип може з’явитися через надлишок цукру в крові, хронічне запалення, оксидативний стрес або навіть через гормони.

Але чи знаєте ви, що існує також низка продуктів, які можуть погіршити акне?

Є цілий список продуктів, яких треба уникати, щоб подбати про шкіру. Запам’ятайте їх і намагайтеся не споживати, щоб завжди мати здорову і красиву шкіру.

Погляньмо на деякі з них.

1. Забагато цукру

Завелика кількість цукру негативно впливає на обличчя. Організм підкаже вам, коли ви робите щось неправильно.

Це проявляється як сірувато-білий відтінок шкіри. Ви також побачите витончення шкіри, болісні прищі, рихлість під очима і зморшки на лобі.

Водночас цукор знижує еластичність шкіри. Цей симптом є наслідком надлишку продуктів з цукром.

Необхідно намагатися уникати надлишку цукру, тому що це позначається не лише на шкірі. Дуже солодкі продукти також шкідливі для вашого організму в цілому.

2. Забагато клейковини

Буває, що організм намагається сказати вам щось. Це трапляється, якщо ви завжди їсте продукти, які містять багато клейковини, і у вас є проблеми зі шкірою.

Можуть з’явитися темні плями на підборідді. У вас можуть бути рожеві припухлі щоки. Зверніть на це увагу.

Зазвичай так ваша шкіра говорить вам, що ви їсте забагато клейковини.

Якщо ви бачите такі симптоми, як темна пігментація або плями навколо статевих органів, треба переконатися, що ви тримаєтеся подалі від клейковини в раціоні. Можливо, у вас непереносимість, а ви цього не знаєте.

Ви побачите значні поліпшення. Замість клейковини треба їсти багато клітковини та пити велику кількість води. Так ви повернете здорову шкіри.

3. Непереносимість лактози

Є також багато людей, які не переносять лактозу.

Хороший спосіб з’ясувати, чи впливають на вас молочні продукти з лактозою, – це поглянути на шкіру. Звісно, ви також повинні прислухатися до свого живота.

Є декілька симптомів непереносимості лактози, які проявляються на обличчі. Це може виглядати як набряк на підборідді, дрібні білі плями, мішки під очима і навіть опухлі повіки.

Це досить поширене явище. З плином часу багато людей втрачають здатність правильно переварювати їжу з лактозою.

Непереносимість лактози особливо помітна, коли з’являються прищі на підборідді. Щоб вирішити цю проблему, треба усунути всю лактозу зі свого раціону на приблизно 20 днів.

Це дозволить вам з’ясувати, чи причиною справді були молочні продукти. Крім того, ви, мабуть, помітите, що ваше обличчя виглядає набагато краще, не кажучи вже про те, що у вас буде краще травлення!

4. Жирна їжа

Продукти, які містять високу кількість жирів, також можуть викликати проблеми зі шкірою. Жир має пряме відношення до рівня цукру в крові. Через це збільшується кількість жиру в крові.

Зрештою він забиває пори.

До того ж, жири у крові перешкоджають транспортуванню поживних речовин і кисню. Це проявляється через тьмяний млявий тон шкіри.

Тримайтеся подалі від жирної їжі, щоб допомогти шкірі.

5. Забагато кави

Не варто пити більше ніж дві чашки кави на день. Кофеїн збільшує секрецію адреналіну. У надлишку це може почати викликати симптоми стресу. Це погано для здоров’я і шкіри.

Кофеїн також заважає добре спати. Поганий сон означає, що зі шкіри не виводяться токсини. У результаті вона виглядає тьмяною.

Однак варто мати на увазі, що ці рекомендації не означають, що доведеться повністю уникати цих продуктів.

Краще їсти їх помірно, замінивши на здорову їжу. Деякі найкращі варіанти: фрукти, овочі, цільні злаки, натуральні фруктові соки тощо.

Ваш організм спілкується через шкіру. Не забувайте про це.

Джерело

Поділись


Новини партнерів