Готуємося до літа: що потрібно знати про антицелюлітні засоби і як їх використовувати

Менше двох місяців залишилося до літа. Прийшов час діставати усі «чудо-баночки», які допомагають привести тіло в порядок. Ми розповімо вам про те що ховається за «антицелюлітними засобами»: гучна назва або ж справді дієвий засіб.

Целюліт («апельсинова кірка») – це утворення жирових відкладень в підшкірній клітковині. Таке відчуття, що антицелюлітна косметика випускалася завжди. Але це далеко не так! Ці засоби з’явилися на полицях магазинів у другій половині XX століття. Цікаво, що основним каталізатором стала не сама проблема, а комерція. Ніколь Ронсард (власниця одного з салонів краси) опублікувала статтю про целюліт в журналі Vogue. Ця інформація не могла залишити дівчат байдужими і змусила задуматися про те, як зробити свою шкіру ідеальною.

Від целюліту страждають близько 95% жінок і 5% чоловіків.

Якщо підходити до цього питання з точки зору медицини, то целюліт не є захворюванням, яке потребує лікування, так як всі зміни в підшкірному шарі – фізіологічні. Не завжди це обумовлюється надлишками ваги або генетикою. Така проблема може бути наслідком порушення роботи нирок або серця.

На животі, стегнах і сідницях накопичується не тільки жир, рідина, але і токсини. Все це повинно вчасно виводитися з організму. Якщо цей процес ускладнюється, відбувається порушення мікроциркуляції в тканинах. Небезпека целюліту виникає на 3-4 стадії, коли він може стати причиною дистрофії тканин (зміни клітин і міжклітинної речовини).

Целюліт може з’являтися на плечах і шиї.

Коли не можна використовувати антицелюлітні засоби

На жаль, багато дівчат не знають про те, що атицелюлітні засоби не завжди працюють в плюс. Ефект, якого ми так чекаємо, можливий тільки при початковій стадії целюліту.

Не можна застосовувати ці засоби при:

  • алергічних реакціях (підвищена чутливість шкіри);
  • вагітності;
  • онкологічних захворюваннях;
  • варикозному розширенні вен.

Як правильно вибрати свій засіб

Виберіть той продукт, який вам буде комфортно використовувати. Зверніть увагу на склад, адже це одна з найважливіших деталей. Дуже добре, якщо засіб містить кофеїн, екстракти чаю або м’яти. Саме ці компоненти перешкоджають відкладенню жиру і допомагають розщеплювати жирові клітини. Морські водорості допомагають виводити токсини і зайву рідину. Ментол або екстракт кінського каштана покращують мікроциркуляцію крові, про яку ми так багато говоримо. Пам’ятайте, що будь-які ефірні масла (цитрусові особливо) допомагають розігріти шкіру.

Не існує однієї техніки нанесення цих косметичних засобів, адже все залежить від продукту який ви використовуєте. Але слід дотримуватися одного правила: ретельно очищати шкіру перед використанням антицелюлітного засобу. Бажано застосовувати скраби для того, щоб прибрати омертвілі клітини. Саме це сприятиме кращому проникненню антицелюлітного продукту вглиб шкіри.

Види антицелюлітних засобів

  • Олії. Дуже ефективно використовувати при масажі. Вони не тільки розслабляють (мають приємний аромат), але і прискорюють мікроциркуляцію шкіри, що призводить до кращого обміну речовин. Вибір олії залежить тільки від вас. Найбільш ефективно використовувати цитрусові олії або олію бергамота.
  • Гель або крем. Ці засоби потрібно втирати в шкіру масажними рухами. Гель, на відміну від крему, приємно охолоджує, але є менш ефективним (як і лосьйони).
  • Пластир. Почнемо з того, що він допомагає тільки при початкових стадіях, але, звичайно ж, ви можете застосовувати їх по потребі. Пластирі покращують мікроциркуляцію за рахунок «ефекту розігріву».
  • Маски. Всім в дитинстві ставили «гірчичники»? Ось, ефект від таких засобів дуже їх нагадує. Засіб активізує роботу рецепторів, які змушують розщеплювати жирові клітини.

Також, косметологічні салони пропонують різні процедури: від масажу до різних обгортань.

Важливі деталі

Не чекайте результату від будь-яких засобів без комплексного підходу до проблеми. Перше правило – ніякого солодкого! Це ваш ворог на шляху до ідеальної шкіри. Друге – вода. Пити потрібно багато, але при цьому враховувати свої потреби організму (уникайте застою води). Третє – вправи. Саме так, але це не означає, що вам потрібно ходити в тренажерний зал, або ж займатися вправами під жарким сонцем. Почніть з ранкової зарядки, включаючи присідання і прес. Найкраще робити SPA процедури ввечері чи на ніч, коли всі процеси швидше активізуються.

Джерело

Поділись


Новини партнерів