Шкіра і критичні дні: як потрібно доглядати за обличчям в різні дні циклу

Напевно ти знаєш про зв’язок менструального циклу з настроєм, але й стан шкіри багато в чому залежить від гормонального фону. Ось що важливо знати для того, щоб правильно доглядати за обличчям.

1. Період висипань (критичні дні і 4-5 днів до них)

На початку циклу або за пару днів до нього у тебе напевно з’являються висипання на шкірі. У цей час важливо протирати обличчя акуратно і уникати шкідливої їжі. Перед сном слід наносити на обличчя очищаючий засіб з саліцилової кислотою. 2-3 рази на тиждень використовуй ексфоліант, щоб видалити мертві клітини і зробити шкіру сяючою. Корисно також робити очищаючі маски.

2. Період сухості (6-13-й день)

Після закінчення критичних днів шкіра стає сухішою, тому її потрібно зволожувати. Пий більше води і їж корисні жири: наприклад, жирну рибу, насіння і авокадо. Підбери легкий зволожуючий крем з протизапальним ефектом, уникай занадто потужних засобів в ці дні. Корисні речовини: зелений чай, алое, вітамін С. Зроби зволожуючу маску.

3. Період свіжості (14-25-й день)

Найбільш вдалий час для шкіри. Корисні речовини з засобів для догляду вбираються і діють, шкіра сяє. У цей час важливо не нервувати, висипатися і приділяти більше уваги собі коханій. Корисно використовувати скраб або ексфоліант 1-2 рази на день, а також антивікові маски з антиоксидантами і гіалуроновою кислотою.

Поділись


Новини партнерів