Як доглядати за шкірою після 30: чудодійні поради косметолога

Вже до тридцяти років дають про себе знати перші зморшки, перші ознаки старіння шкіри обличчя. Зморшки з’являються в області губ, очей, лоба, колір обличчя стає не таким рівним, яким був лише кілька років тому, втрачається його здоровий блиск.

Щоб забезпечити грамотний, правильний і своєчасний догляд за шкірою обличчя після 30 років, не обов’язково відвідувати тільки косметолога або солон краси, дещо реально робити і в домашніх умовах.

Починаючи з 30-річного віку кожній жінці потрібно ставитися до своєї зовнішності більш ретельно і скрупульозно. Варто уточнити, не варто чекати саме 30 років, у когось процес втрати пружності, еластичності шкіри може наступити набагато раніше, у когось значно пізніше, 30 років – це орієнтовний середній вік. Так ось, на цьому життєвому етапі, якісь або помилки або недбале ставлення до зовнішності не проходитимуть непомітно, а в переважній більшості залишати серйозні проблеми.

Догляд за шкірою в цьому віці обов’язково повинен бути комплексним. Не варто бути одержимою якимось один способом збереження молодості. І косметичні салонні засоби, і домашні способи догляду за обличчя гарні, з будь-якого варіанту потрібно брати тільки найкраще і відповідне тільки Вам. До 30 років кожна жінка вже знає свій тип шкіри, особливості її будова, способи догляду, які підходять або не підходять їй компоненти і косметичні препарати.

Але крім цього, вже слід дотримуватися правил і рекомендацій:

Крім догляду за шкірою обличчя не забувайте про шию, при недостатній увазі, саме вона може розповісти про вік жінки.

Постарайтеся хоч зрідка, але відвідувати косметолога, професійна допомога, особливо після 30 років, зайвою не буде.

Догляд за шкірою після 30 років передбачає використання фруктових та ягідних масок для обличчя.

Відводьте на сон не менше 7 годин на добу, звичайно ж, зробити це часом неможливо, але саме сон дає шкірі повноцінний відпочинок: м’язи обличчя розслаблені, немає ультрафіолетового опромінення, немає впливу агресивного середовища, відсутні перепади температури і т.д.

Перед сном утримайтеся від будь-якої рідини, щоб не допускати появи набряклості після сну. Споживаної рідини в день не повинно бути менше півлітра.

Якщо Ви не можете раптом і відразу відмовитися від шкідливих звичок: куріння, алкоголь, то постарайтеся іноді утримуватися. В принципі, вирішувати тільки Вам, і вибір тільки за Вами: краса і здоров’я або.

Візьміть собі за правило  робити легкий масаж шиї та обличчя. Досить буде 10-20 хвилин в день, і незабаром помітите, як підвищиться тонус шкіри.

Використовуйте крем для обличчя: зволожуючі (не рідше двох разів на день), поживні, в залежності від стану і типу шкіри. Зверніть увагу на склад кремів, в 30 річному віці віддавайте перевагу тим, у яких більше міститься вітамінів A, E, C і колагену.

Особливу і пильну увагу приділяйте області шкіри навколо очей, використовуйте маски, креми та інші засоби, які призначені для вирішення проблем саме цих областей особи.

Підкоригуй денний раціон, збільште зміст овочевих (з селери, петрушки, капусти) і фруктових соків, а також зеленого чаю. Постарайтеся відмовитися від fast-food.

Дуже добре тонізує шкіру контрастне вмивання, спробуйте. Якщо є можливість, то мінеральна вода при догляді за шкірою після 30 років буде дуже корисна.

Джерело

Поділись


Новини партнерів