Як з простих інгредієнтів зробити маску, яка зробить ваше обличчя ідеальним

Кажуть, що у кожної жінки дві біди в житті. До певного віку вона доводить всім і кожному, що доросла. А після – переконує оточуючих в тому, що молода. І з першим завданням не так важко впоратися, як з другим. Помітно все: дрібні зморшки біля очей, носогубні складки і поперечні «борозни» на лобі. І чим більший шар тонального крему – тим помітнішими вони стають. Але без такої маскуючої основи можна цілком обійтися.

Що для цього потрібно? Вівсянка.

Вітаміни, мінерали та бета-глюкан насичують шкіру, оздоровлюють, омолоджують. Один тиждень такого нехитрого засобу в якості маски і скрабу – і консилер, тональний крем і пудру можна буде заховати в ящик. Залишиться лише підфарбувати очі і губи.

Простий, доступний і непоказний на вигляд продукт входить в число 80% видів домашніх масок. Що це, примха жінок, у яких немає часу і коштів для дорогих процедур, або дійсно унікальний продукт? Насправді корисні якості вівсянки не перебільшення:

  • Живить і насичує клітини шкіри вологою.
  • Очищає шкіру, виводить цілий ряд токсинів, а також інші шкідливі сполуки.
  • Усуває запалення і набряклість.
  • Прискорює загоєння ударів, опіків і мікротравм.
  • Забезпечує оновлення клітин.
  • Уповільнює процес старіння, підвищує еластичність шкіри, роблячи її більш пружною і підтягнутою.
  • Освітлює пігментні плями, роблячи їх менш помітними.
  • Знижує сприйнятливість до сонячних променів.
  • Покращує циркуляцію крові, а також гарантує швидке оновлення клітин.
  • Звужує пори.

В залежності від додаткового інгредієнта маски на основі вівсянки ефективно борються з висипом вугрів і прищами, веснянками, сухістю і блідістю, алергічними реакціями, розширеними порами зморшками і набряком. 

Маски на основі вівсянки гіпоалергенні, абсолютно безпечні і приносять ефект вже після першого застосування. Застосовуйте їх хоч через день. Приготування і сама процедура забере всього лиш 30 хвилин.

Чорні цятки. Змішайте по 1 ст. л. вівсянки і блакитної глини з 1 ч. л. свіжого лимонного соку. Нанесіть на шкіру. Зачекайте, поки засіб повністю висохне. Змийте теплою кип’яченою водою. Повторюйте двічі на тиждень протягом місяця.

Суха шкіра. З’єднайте по 1 ст. л. вівсяних пластівців і оливкової олії з 0,5 ч. л. солі і 1 ч. л. меду. Цим скрабом потрібно масажувати шкіру протягом 3 хвилин. Після використання вмийтеся холодною водою.

Зморшки. Змішайте жовток, 1 ст. л. вівсяної муки, 2 краплі розмарину, 2 ч. л. оливкової олії. Вмийтеся звичайною водою. Нанесіть суміш на ще вологу шкіру. Залиште на 30 хвилин. Змийте теплою водою з декількома краплями лимонного соку.

Веснянки. З’єднайте 2 ст. л. вівсянки, вдвічі менше сметани і 2 ч. л. лимонного соку. Нанесіть на 20 хвилин, змийте теплою водою. Повторюйте курс щодня до тих пір, поки пігментація не стане малопомітною.

Жирна шкіра. Приготуйте відвар календули, змішайте його з 1 ст. л. вівсяних пластівців. Наносьте суміш щоранку до повного висихання. Видаляйте її круговими рухами, щоб шкіра перестала блищати.

Перевага таких масок ще і в тому, що вони не мають вузької спрямованості, а допомагають боротися відразу з декількома проблемами. Чекайте результатів уже після другого використання.

Ранкова процедура

Все гранично просто. Візьміть жменю цілих або ж мелених вівсяних пластівців. Затисніть їх в кулак. Піднесіть руку під струмінь теплої води. Зачекайте хвилину. За цей час пластівці стануть м’якими. Акуратно помасажуйте обличчя отриманою масою замість скрабу. Маса почне пінитися, очищаючи вашу шкіру.

Чим, як правило, вмиваєтеся ви? Більшість популярних засобів не підходять, викликають звикання або алергію. Домашні засоби вже не раз доводили свою ефективність, варто тільки вибрати правильний і користуватися ним регулярно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів