Правильне харчування для ідеальної шкіри

Якщо ви хочете надати здорового сяйва своїй шкірі, то найпростіше зробити це за допомогою макіяжу. Але можна піти й іншим шляхом. Зробити свою шкіру гарною і підтримувати її в цьому стані можна завдяки правильному харчуванню.

Зверніть увагу на сезонні і, якщо це можливо, органічні продукти. Вони створять правильну основу для вашої сяючої шкіри. Якщо їсти тільки сезонну їжу, можна навіть скинути зайву вагу! Вправи теж чудово допомагають. Уявіть, що розтяжка – це посмішка тіла, а танці – його сміх, і все відразу налагодиться.

ТРАВЛЕННЯ

Мати гарну шкіру неможливо без правильного травлення. Його порушення легко виявити по тьмяній і схильній до плям і прищів шкірі. Натуропати вважають, що це пов’язано з ростом грибкових колоній в кишковому тракті. Звідти вони проникають в кров і розносяться по всьому організму, отруюючи його токсинами. До цього можуть призвести порушення дієти, вживання алкоголю, антибіотиків, стрес.

Справитися з цією проблемою допоможуть пробіотики і пребіотики. Варто відмовитися від алкоголю і рафінованого цукру, збільшити кількість рослинної клітковини. Якщо волокна не перетравлюються, як це відбувається, наприклад, з бананом або топінамбуром, але служать їжею для вашої бактеріальної флори, то їх називають пребіотиками. Пробіотики – живий йогурт, кефір, квашена капуста, місо, темпе – допомагають збільшити число корисних бактерій в кишечнику. Багата клітковиною їжа допоможе кишечнику правильно функціонувати, максимально засвоюючи корисні для шкіри речовини.

Корисна порада: в разі розладу шлунка, тяжкості спробуйте один з цих природних засобів, здатних допомогти:

  • Розжуйте щіпку анісового насіння, плодів кардамону або фенхеля
  • Роздавіть кілька пагонів перцевої м’яти в склянці з водою кімнатної температури, залиште на кілька хвилин і випийте настій
  • Залийте кілька скибочок свіжого кореня імбиру гарячою водою і випийте, це допоможе полегшити біль в шлунку

ПЕЧІНКА

Для правильної детоксикації організму необхідна здорова печінка. Перевантажена печінка, яка не справляється з виведенням токсинів, часто сигналізує про неполадки висипами, свербінням, акне, вуграми. Серед інших симптомів печія і труднощі з втратою ваги.

Допомогти своїй печінці дієво очищати організм і підтримувати здорове сяйво шкіри просто:

  • Починайте кожен день зі склянки гарячої води зі скибочкою лимона або краплею лимонного соку
  • Їжте багато свіжих овочів і зелені
  • Додайте часник і куркуму до своєї дієти
  • Утримайтеся від алкоголю і кофеїну
  • Вранці користуйтеся скребком для язика, щоб видалити всі токсичні виділення, що накопичилися за ніч (особливо якщо напередодні була велика вечірка).

РОСЛИННА ЇЖА

Свіжі фрукти та овочі доставляють в наш організм масу корисних речовин. Червоні фрукти та овочі – червоний перець, кавун, деякі ягоди, томати – містять лікопін, який оберігає від УФ-випромінювання, а також стимулює оновлення клітин шкіри. Помаранчеві продукти – манго, диня, морква – містять бета-каротин, який в організмі перетворюється на вітамін А, корисний і для шкіри, і для очей. Зелень – від шпинату до авокадо, від кейла до зеленої квасолі – багата антиоксидантами, справжніми біо-помічниками краси. Пурпурові рослинні продукти – баклажани, вишня, чорний виноград, буряк – повні флавоноїдами, які дуже корисні для серця і борються з ефектом фотостаріння шкіри.

Корисна порада: їжте лохину. Ця маленька ягода містить в собі масу важливих речовин, ось чому ви часто бачите її в стравах здорової їжі. Вона напхана флавоноїдами – антиоксидантами, що роблять вашу шкіру молодою і сяючою. У ній багато вітаміну С, який сприяє виробленню колагену і цим покращує еластичність шкіри. Ягодам також приписують здатність підтримувати сполучні тканини в тонусі, що допомагає шкірі бути щільною і пружною. Не перестарайтеся – в лохині багато природного цукру.

Поділись


Новини партнерів