Чим корисно дігтярне мило і чи можна мити їм голову

Які корисні і шкідливі властивості має дігтярне мило і чи можна їм мити голову?

До складу дігтярного мила входить березовий дьоготь в кількості від 5 до 10%. Саме тому мило вважається особливо корисним.

У чому користь?

Дігтярне мило застосовують в косметології як засіб від акне, чорних крапок і висипань. Також мило корисно при лікуванні псоріазу, позбавляючи, дерматиту, себореї, екземі і від фурункулів. Дігтярне мило сприяє швидкому росту волосся, зміцнює волосяну цибулину і позбавляє від лупи. Також засіб застосовують при ранах, дрібних подряпинах, при тріщинах на п’ятах.

У чому шкода?

Дігтярне мило може завдати шкоди, якщо людина страждає від непереносимості продукту. Слід стежити за реакцією організму. Нормально, якщо ви будете відчувати невелике печіння, не повинно бути свербіння і болю. Також мило може трохи сушити шкіру, тому після його використання змастіть шкіру кремом. Не рекомендується застосовувати мило при відритих ранах, виразках або порізах.

Чи можна мити голову дігтярним милом?

Мити голову дігтярним милом можна, однак, такий засіб не всім підходить. Не варто ним користуватися, якщо у вас сухе волосся, так як це може тільки збільшити його ламкість. Варто згадати і про досить різкий запах дьогтю, проте він швидко вивітрюється. Користь для волосся дігтярного мила така : виводить лупу, знімає роздратування і свербіння, допомагає позбутися вошей (піну нанесіть на волосся і укутайте целофаном, залиште на годину), прискорює ріст цибулин, зміцнює, підходить для жирного волосся.

Моєму голову дігтярним милом правильно

  • Не використовуйте гарячу воду, температура не повинна перевищувати більше 40 градусів. В іншому випадку волосся не будуть виглядати охайно.
  • Дайте волоссю звикнути до мила. Для цього знадобитися 3-5 процедур.
  • Не тримайте піну на волоссі довше 3х хвилин.
  • Після мила, волосся можна зволожити бальзамом для кращого розчісування (не наносіть на коріння, тільки на довжину).

секрети використання

  • У мильну піну додайте кілька крапель аромомасла, щоб позбутися від запаху.
  • При сухому волоссі мийте голову 1 раз в 10 днів, при жирних – щодня.
  • При посічених кінчиках, перед миттям голови, за 10 хвилин нанесіть на кінчики масло оливи або персика.

Перед тим як використовувати дігтярне мило пам’ятайте про те, що будь-який продукт може викликати алергію. При перших ознаках свербіння, печіння або висипу – припиніть використання. 

Джерело

Поділись


Новини партнерів