13 маленьких хитрощів зимового догляду за собою

Обличчя

Термальна вода замість тоніка

У термальної води багато способів застосування, і один з них – в якості тоніка. “Вона знімає набряклість, вирівнює колір обличчя і прекрасно його освіжає. Зберігати чудовий засіб краще в холодильнику – тоді він зможе звузити пори, а ще ним можна замінити протирання обличчя кубиками льоду “, – радить лікар-косметолог Наталія Маркіна.

Чоловічі креми для повік від набряків

Як не дивно, засобів від набряків, мішків і синців під очима більше в чоловічих кремах для повік. Це перетворює їх в відмінний sos-засіб, але не допомагає на довгій дистанції – ліфтингу такі засоби, як правило, не обіцяють.

І будь-які креми для повік замість бальзаму для губ

Коли ви випадково зачерпнули більше крему для області навколо очей, ніж планували, залишки сміливо можна нанести на губи. Шкіра в цих областях трохи схожа, а зволожуючий гель без ароматизаторів не буде зайвим ніколи.

Арганова олія посилить улюблений крем

Більшість масел універсальні і придатні до використання на будь-якій частині тіла. Але за аргановим чомусь закріпилася репутація засобу для волосся. Рвіть порочне коло: пара крапель натуральної арганової олії надає заспокійливу і протизапальну дію, якщо додати його в крем для рук, ніг та обличчя.

Тіло

Залишки тканинних масок годяться для шиї, декольте і рук

Лікар-дерматокосметолог Марія Мерекіна радить використовувати залишки тканинних масок для обличчя на інших частинах тіла. “Не забувайте про зони з тонкою і вразливою шкірою – шию, декольте, кисті рук – вони теж потребують зволоження і живлення”, – нагадує вона.

Кращий захисний крем – звичайний дитячий

Простий білий тюбик з червоною собачкою з найближчого супермаркету працює нітрохи не гірше будь-якого дорогого захисного крему для рук. Так, тут не знайти рідкісних екстрактів і вишуканих ароматів. З іншого боку, все одно ви навряд чи відчуєте їх на вулиці через рукавички.

Педикюр з лимонами

Для боротьби з тріщинами і натоптишами Наталія Маркіна пропонує використовувати свіжий лимон: “Розріжте лимон навпіл і натирайте їм кожну п’яту по дві-три хвилини. Змийте водою і нанесіть живильний крем. Якщо є час, для додаткового ефекту використовуйте дуже товстий шар крему, накрийте плівкою і залиште на півгодини “.

Алое знадобиться на руках

“Прибрати задирки в холодну пору року допоможе лист алое (замість нього зійде і каланхое). Приготуйте кашку з цієї рослини, покрийте нею задирки і обмотайте цю область плівкою або лейкопластиром. Цей метод потрібно використовувати кілька разів, поки задирки не зникнуть”, – рекомендує майстер з манікюру студії “Манікюрофф” Олена Чугунова.

Вітамін Е допоможе від задирок

Схожим чином діє вітамін Е. Перед застосуванням проткніть капсулу з вітаміном голкою і змастіть її вмістом шкіру навколо нігтів. Повторювати цей процес доведеться регулярно (наприклад, перед сном: вночі шкіра відновлюється, а ви не ризикуєте змити засіб) протягом двох тижнів.

Стара кава – новий скраб

Дуже простий і досить популярний рецепт домашнього скрабу для рук або ніг – змішати мелену каву з оливковою олією. Помасажуйте і струсіть.

Волосся

Шапка гріє не тільки вуха

А ще і коріння волосся. Носити взимку головний убір обов’язково, якщо ви не хочете спровокувати його передчасне випадіння і постійну електризацію.

Припиніть зачісуватися

Як тільки ви досягли бажаного результату, вклали, випрямили або завили волосся, покладіть гребінець і не чіпайте до кінця дня. В крайньому випадку, можна злегка пригладити або розпушити волосся на маківці, щоб додати об’єму, а зачісці – акуратності. Володарі Tangle Teeser і подібних гребінців можуть зробити це, запустивши щітку у волосся і порухати нею з боку в бік (перевірено: ефект можна порівняти з невеликим начосом).

Масаж від всіх бід

Масажувати голову корисно в будь-яку пору року. А взимку ще й допомагає боротися  з випадінням і в цілому живить волосся. Масажувати голову потрібно під час миття (руками) і розчісування (щіткою з м’якими зубчиками). Це підсилює приплив крові до коріння, а вона, в свою чергу, несе кисень і допомагає засвоїтися вітамінам з засобів для догляду.

Поділись


Новини партнерів