Чому шкіра стає сухою?

Коли ви приймаєте душ чи ванну, не потрібно намилювати все тіло

Немає ніякої необхідності кожен раз намилювати все тіло. Досить більш інтенсивно мити місця: стопи, пахви, область паху і сідничну складку. У всіх інших місцях цілком можна обійтися тільки водою, вона прекрасно відмиває піт і пил. А свій природний шкірний жир нам варто зберігати, а не вилуговувати милом.

Ще одна порада з приводу сухої шкіри і неприємних тілесних запахів: для здоров’я шкіри краще приймати душ, ніж ванну, і те й інше рекомендується робити швидко, використовуючи прохолодну воду. Якщо годинами лежати в пінистій ванні, шкіра стає сухою. У такому випадку для усунення шкоди, завданої захисному бар’єру епідермісу, потрібно зволожувальний догляд.

Руки і ноги особливо схильні до сухості, тому що тут в цілому менше сальних залоз і вони невеликі за розміром.

Якби ми не настільки активно знежирювали свою шкіру, було б менше необхідності наносити стільки крему. Коли шкіра пересушена, стягнута, свербить можна обробити кремом лише постраждалі місця. На обличчі це, як правило, тільки вилиці, іноді губи. Зате Т-зона (лоб, брови, ніс і підборіддя), як правило, настільки жирні, що крем тут не потрібен.

Мити голову нешкідливо, тільки не варто дуже старатися. Якщо у вас жирне волосся і ви змушені мити його щодня, використовуйте м’який шампунь з рН. Можете ополіскувати волосся з оцтом – це корисно для шкіри голови і для красивого блиску волосся.

Джерело

Поділись


Новини партнерів