Як правильно пофарбувати волосся в домашніх умовах

Як самому пофарбувати волосся? Ти напевно стикалася з таким питанням. Адже не всі жінки мають можливість відвідувати кожні три тижні салон краси, щоб облагородити корені, що відросли, або змінити колір на більш відповідний, тому одні намагаються фарбуватися самостійно, інші, посилаючись на моду, відтягують цей момент до останнього. На наш погляд, жінка повинна мати доглянутий вигляд незалежно від обставин.

Як пофарбувати волосся: вибираємо колір

Спочатку підбери колір фарби для волосся. Скористайся порадою консультанта або перукаря, до якого ти вже ходила, почитай сайти або спеціалізовані журнали-прайси по підбору потрібного тону фарби. Тут нічого складного немає, головне, пам’ятай, що чим довше тримаєш фарбу на волоссі, тим інтенсивнішим буде колір. Фахівці також радять підбирати тон фарби ближче до натурального, враховуючи колір очей і шкіри.

Як пофарбувати волосся вдома: інвентар і фарба

Перед тим як пофарбувати волосся вдома підготуй все необхідне. Для короткого волосся і волосся середньої довжини достатньо однієї упаковки фарби, для довгого волосся використовуй дві упаковки. Не забудь придбати пензель для фарбування. Все інше (фарба, окислювач, бальзам для фарбованого волосся, поліетиленові рукавички), як правило, додається до упаковки з фарбою. Ну, а пластмасова глибока тарілочка для змішування фарби й окислювача, а також гребінь або тонкий гребінець напевно у тебе знайдеться.

Інструкція, як правильно пофарбувати волосся

  1. Ретельно змішай у тарілочці фарбу і окислювач.
  2. Намаж лоб ближче до волосся, шкіру біля вух і шиї вазеліном або жирним кремом, щоб легко прибрати фарбу, що потрапить на шкіру.
  3. Накинь на спину рушник, щоб не забруднитися.
  4. Одягни поліетиленові рукавички.
  5. Ретельно розчеши волосся і розділи його на 4 частини по всьому периметру голови.
  6. Кожну частину закріпи шпильками так, щоб добре було видно проділи.
  7. Візьми пензель або спонж, зачерпни трохи фарби і проведи уздовж, взад і вперед, починаючи з центрального проділу, по корінню.
  8. Ретельно пофарбуй всі проділи, які ти маєш робити через кожну прядку волосся.
  9. Зверни увагу, на коріння волосся піде більше половини фарби, оскільки саме їх треба добре фарбувати.
  10. Пофарбувавши ретельно і рівномірно коріння, візьми гребінь зі щільно розташованими одне до одного зубцями і, зачерпнувши з тарілки залишки фарби, пройдися ним по всій довжині волосся.

Джерело

Поділись


Новини партнерів