Як доглядати за шкірою після 30 років

Тридцять років – не привід колоти ботокс і освоювати премудрості антивікового макіяжу. Але деякі зміни в щоденний догляд за обличчям варто внести, щоб і завтра виглядати так само добре, як сьогодні. У цій статті ми розповімо про проблеми і їх вирішення для шкіри 30-річних.

ДОДАЙТЕ В ДОГЛЯД КРЕМ ДЛЯ ОЧЕЙ

Суперечки навколо доцільності використання окремого крему для повік не вщухають. Експерти вважають, що він дуже важливий і ось, чому. Область навколо очей практично позбавлена ​​сальних залоз, і шкіра в цій області в два рази тонша за шкіру інших ділянок обличчя, але має високий ступінь мімічної активності. Тому зморшки можуть з’являтися тут навіть у 20-річних. Додаємо сюди темні кола і набряки. Не всякий крем для обличчя впорається з усіма цими завданнями. Щоб можна було і далі сміятися та гуляти на вечірках до ранку, потрібно захистити цю зону кремом, розробленим спеціально для повік. Пам’ятайте, що такий крем слід наносити тільки по орбітальній кісточці навколо ока. Якщо наносити його на все рухому і нерухому повіку, це стане причиною появи «мішків», навіть якщо раніше у вас їх не було.

ЗУСТРІТИСЯ З РЕТИНОЛОМ

Тридцять років – саме час для переходу від просто зволожуючих засобів до антивікових. Якщо вам пощастило, і видимі ознаки віку поки не з’явилися, такі продукти зможуть затримати появу ознак старіння. У справі корекції текстури та кольору шкіри немає рівних ретинолу.

ВИКОРИСТОВУЙТЕ МАКІЯЖ З ФУНКЦІЄЮ ДОГЛЯДУ

Деякі жінки уникають носити макіяж кожен день, щоб дозволити своїй шкірі «дихати». Дерматологи заспокоюють: декоративна косметика не тільки не перекриває доступ до кисню, але захищає від забрудненого повітря навколо нас. Для цього в її складі повинні бути антиоксиданти. Правильний тон або пудра можуть позмагатися в користі поряд з кремом, особливо, з сонцезахисним. Дуету з тональної основи і пудри з SPF буде достатньо для захисту в місті. Зволожуючі компоненти, на зразок гіалуронової кислоти, підтримають необхідний рівень вологи в офісі або в літаку. Так тонкий шар макіяжу стане додатковим бар’єром між шкірою і навколишнім середовищем.

ОЧИЩАЙТЕ ШКІРУ ПРАВИЛЬНО

Навіть з найкориснішим макіяжем потрібно розлучатися перед сном: приділити достатньо часу, використовувати відповідні продукти для очищення і робити це правильно. Вологі серветки (якщо користуватися ними щодня, а не в похідних умовах) позбавляють шкіру вологи і поширюють бруд на обличчі. Не кажучи вже про те, що вони видаляють макіяж не до кінця. У 20 років це ще могло зійти з рук, але зараз прийшла пора міняти звички. Виберіть м’яке молочко, масло або гель без сульфатів – все залежить від типу стану шкіри. Витиратися краще за все не рушником, а одноразовими мусліновими серветками.

ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЧАС ДЛЯ СНУ З КОРИСТЮ

Наносити на обличчя один і той же крем вранці і ввечері – не є вирішенням всіх проблем. Потреби шкіри вдень не такі, як вночі. Протягом дня шкіра піддається впливу ультрафіолетових променів і інших шкідливих факторів навколишнього середовища, які стають причиною передчасного старіння. Вночі шкіра переходить в режим відновлення. Таким чином, ранкова процедура по догляду за обличчям повинна бути спрямована на захист і складатися з антиоксидантної сироватки з SPF. Перед сном наносимо засіб з ефектом анти-ейджінг і /або Детокс.

НЕ ЗАБУДЬТЕ ПРО ШИЮ

Косметологи пояснюють, що обличчя починається з лінії росту волосся і закінчується на ділянці грудей. І в один голос запевняють: з віком стає особливо важливо доглядати за шиєю і зоною декольте. На цих ніжних зонах ознаки старіння, на зразок сітки зморшок, пігментних плям і втрати пружності, проявляються в першу чергу. Розтирати тут залишки зволожуючого крему для обличчя – не найгірший варіант, але не достатній. Шия і декольте заслуговують свого власного б’юті-продукту. Наносити такий крем потрібно кожен день, не забуваючи про бічні і задню поверхню шиї. У період сонячної активності сюди ж наносимо Санскрін.

Поділись


Новини партнерів