5 міфів про зимовий догляд за шкірою

Догляд за шкірою в холодну пору доби відрізняється. Незважаючи на те, що дівчата стали більш обізнаними в цій сфері, люди все одно часом роблять помилки. Сьогодні ми розберемо найпоширеніші міфи про догляд за шкірою взимку і допоможемо корисними порадами.

Міф 1 : У морози шкіру не потрібно захищати від вільних радикалів, тому не потрібні засоби з антиоксидантами

Взимку УФ-промені також атакують шкіру, активізуючи вільні радикали. Тому потрібно захищати шкіру від них в будь-який час року.

Міф 2 : Засіб з SPF треба використовувати завжди, навіть якщо за вікном похмуро, йде сніг або дощ.

Частково це правда. Ультрафіолет може серйозно впливати на чутливу шкіру навіть через хмари. Тому бажано використовувати засоби з SPF 20, які будуть ефективні взимку.

Міф 3 : Взимку тональний крем потрібен тільки ідеальній шкірі, адже він захищає її від вітру і низьких температур.

Так, тональник захистить від несприятливої ​​погоди, але тільки в розумних межах. Адже при сильних морозах, наприклад, -40, навряд чи впорається навіть сильний засіб. Використовувати його слід в поєднанні з іншими бар’єрними засобами, які допоможуть наситити вашу шкіру.

Міф 4 : Якщо нанести зволожуючий крем і відразу вийти на вулицю, то він «замерзне» на обличчі

Як не дивно, це справжня правда. Зволожуючі креми можуть навіть сильно травмувати шкіру. Тому наносити їх краще за пару годин до виходу на вулицю. Однак взимку все-таки краще використовувати живильні засоби.

Міф 5 : Шкіру взимку потрібно очищати ретельніше, так як вона посилено виробляє себум в холодну пору року

Насправді це абсолютна брехня. Кількість себума може зменшуватися взимку, тому краще використовувати делікатні засоби для очищення. Головне завдання для вас – утримати вологу і захистити шкіру від поганих факторів навколишнього середовища. Підберіть засоби з ніжною структурою.

Поділись


Новини партнерів