Небезпечні маски: шість продуктів, які не можна наносити на обличчя

Французькі косметологи назвали шість натуральних інгредієнтів, які ні в якому разі не потрібно наносити на обличчя. Не слід вважати, що якщо якийсь інгредієнт є натуральним, то він обов’язково принесе користь і дасть необхідний ефект у справі догляду за шкірою і омолодження.

Спирт. Якщо у вас жирна шкіра, то виникає спокуса використовувати спиртовмісні розчини для її висушування. Однак алкоголь забирає зі шкіри найважливіші ліпіди, білки і жири, через що вона залишиться слабкою і вразливою перед запаленнями.

Майонез. Не занадто гарною ідеєю є використання майонезу в якості різновиду зволожувача для шкіри, оскільки цей продукт закупорює пори, через що виростає загроза появи прищів і вугрової висипки.

Сирі яйця. Напевно, якісь подруги не раз говорили вам про те, що суміш з сирих яєць є чудовою маскою для обличчя, яка зміцнює шкіру і особливо корисна при наявності великих пор. Однак в сирих яйцях можуть міститися бактерії сальмонели, і якщо ви будете їх вдихати, це може спровокувати серйозне харчове отруєння.

Лимонний сік. Ходять чутки про те, що за допомогою лимонного соку можна позбутися від пігментних плям і прищів на шкірі. Це не так, оскільки лимонний сік є кислотною субстанцією, яка змінить рівень pH на шкірі, зруйнує шкірний бар’єр, призведе до подразнень і запалень.

Харчова сода. Стверджується, що харчова сода ефективна при боротьбі з прищами, але від цього інгредієнта теж варто відмовитися. Він змінює рівень pH на шкірі і зменшує товщину її верхнього шару, що може спровокувати опіки.

Кориця. При використанні кориці в будь-яких засобах по догляду за шкірою ви можете зіткнутися з подразненнями і опіками. Кориця також змінює рівень pH на шкірі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів