Шкідливо для нігтів: як часто можна робити манікюр з гель лаком

Кажуть, що від шелаку з часом дуже сильно псуються нігті. Чи так це, і як часто нігтям необхідно “відпочивати” від гель-лаку? Як часто можна робити шелак?

Красиві доглянуті нігті повинні бути у кожної жінки. Але догляд за ними вимагає часу і уваги. Але ж так хочеться мати «вічний» лак для нігтів, який би не підводив ні за яких обставин. Поки таким варіантом, який забезпечить хороший манікюр на два-три тижні, є шелак. Але як часто можна робити шелак?

Шкода гель лаку для нігтів

Нігті повинні відпочивати і «дихати». Тому, як би ви того не хотіли, від лаку, шелаку, нарощених нігтів потрібно періодично позбуватися, роблячи перерви між нанесенням. Але жінки буквально «підсаджуються» на Shellaс. Раз зробивши його, оцінивши зручність і міцність, продовжують покривати шелаком нігті все далі і далі.
З одного боку, гель лак захищає натуральні нігті від обламування і розшарування, а також, на відміну від звичайних лаків, не містить шкідливих хімічних речовин, таких як толуол і формальдегід.

З іншого боку, при використанні гель лаку нігті можуть стати пересушеними і тріскатися. Крім цього тривале носіння будь-яких гель-лаків призводить до того, що ніготь не отримує достатню кількість кисню і позбавляється власного захисного шару, через що після зняття покриття може виглядати тьмяним, слабким і мати жовтуватий відтінок.
А якщо власні нігті від природи тендітні і шаруються, ситуація може тільки посилитися. Крім того, неграмотне зняття покриття може сильно нашкодити нігтям. Не знімайте шелак самостійно, ви можете пошкодити нігтьову пластину. Довірте це фахівцеві.

Як правильно робити перерви?

Дерматологи кажуть, що сама шкідлива процедура для нігтя не саме покриття його лаком, а зняття лаку. Фахівці рекомендують після трьох-чотирьох процедур нанесення гель-лаку для нігтів один-два рази замінити його на наступний комплекс: лікувальне базове покриття, підібране під тип нігтів, звичайний лак і топ. Якщо ж нігті слабкі і сухі, від лаку на час зовсім доведеться відмовитися.

Не фарбуйте нігті шелаком, поки їх не підлікуєте. Для цього нанесіть інтенсивні маски на нігтьову пластину. Відмінно підійдуть маски з маслом чайного дерева. Маски живлять нігті, зволожують їх і роблять еластичними, покращують циркуляцію і надають нігтям здоровий вигляд і натуральний рожевий відтінок.

Курс лікування – близько тижня, потім можна зробити тривалу перерву. Відновити нігті допоможуть і салонні процедури. Перед наступним нанесенням шелаку, обов’язково скажіть майстру про проблеми з нігтями, щоб він попередньо наніс спеціальну зміцнюючу і захисну основу.
Знайдіть хорошого сумлінного майстра, який вчасно підкаже, коли потрібно зупинитися і зробити перерву між нанесенням шелаку. Добре, якщо у вас буде свій, постійний фахівець.

Джерело

Поділись


Новини партнерів