Як привести себе у форму за максимально короткий термін

До Нового року залишається ще півтора місяці, однак багато хто почав готуватися до головної вечірки року вже зараз. Щоб до 31 грудня бути у всеозброєнні, саме час натиснути з тренуваннями в залі. Читайте у цій статті про те, які заняття вважаються найбільш ефективними в цьому випадку.

Одна з головних проблем сучасності – тотальна нестача часу. Виділити під тренування 3-4 дня на тижні дійсно виходить далеко не у всіх. Саме тому для тих, хто мріє схуднути в максимально короткі терміни, але не готовий витрачати на тренування більшу частину тижня, ідеальним рішенням стане інтервальний тренінг. Двох занять в тиждень буде цілком достатньо, щоб не тільки підтримувати себе у формі, але і максимально швидко скинути набрані кілограми.

Суть тренування полягає в чергуванні різного виду навантажень з коротким інтервалом в 10 – 40 секунд. Як правило, заняття складається з декількох комплексів вправ, які повторюються по колу з невеликими перервами. Основне завдання – розвиток витривалості, координації рухів і ретельне опрацювання всіх груп м’язів.

Виконання силових вправ при інтервальних тренуваннях відбувається в поєднанні з інтенісвним кардіо, тому средце працює з подвійною силою. Згодом організм звикає і починає сприймати таке навантаження набагато легше. Як результат – ви стаєте витривалішими, вчіться чути організм і управляти своїм тілом. Обмінна система також прискорює свою роботу, завдяки чому запускається процес схуднення.

Секрет ефективності тренувань – в поєднанні високоінтенсивного тренінгу з інтервальними проміжками, які разом дають просто карколомний результат. Ефект видно вже через місяць регулярних занять: фігура стає більш підтягнутою і сексуальною, починає проглядатися рельєф м’язів.

Інтервальні тренування в першу чергу оцінять любителі різноманітності в спорті: кожне нове заняття включає пул всіляких вправ. Саме так можна добитися максимальних результатів, так як організм не встигає звикнути і йому постійно доводиться підлаштовуватися під незнайомі види навантажень.

Приступивши до занять, намагайтеся повністю виконувати той комплекс, який дає тренер, поступово збільшуючи навантаження і кількість підходів. Грамотний тренер допоможе проконтролювати процес, щоб всі вправи виконувалися правильно, щоб уникнути травм.

Що стосується харчування, то для посилення ефекту від тренувань рекомендується переглянути свій раціон. Втім, багато фахівців упевнені, що разом з регулярними заняттями приходить і інтуїтивне розуміння того, що краще з’їсти, щоб не нашкодити результату від заняття. В крайньому випадку завжди можна проконсультуватися з тренером, який допоможе сформувати найбільш підходящий раціон в залежності від ваших цілей. Найголовніше – не переставати їсти повністю, робити це в межах норми і не забувати регулярно займатися спортом.

Поділись


Новини партнерів