Як захистити волосся від посічених кінчиків

Волосся, що січеться здається млявим, воно уразливе і слабке. Природно, що належний догляд за волоссям дозволить запобігти посіченню кінчиків.

Подібне починає відбуватися з волоссям, коли йому не вистачає вологи і жирів. Дуже багато жінок, наприклад, звертають увагу, що часто “сіктися” волосся починає під час відпочинку на морі, коли волосся постійно знаходиться під впливом вітру, сонця і солоної води.
Відновити звичний для волосся баланс жирності і вологи, в свою чергу, дозволяє застосування олії – касторової, реп’яхової, лляної, мигдальної. Олією рясно обробляють кінчики волосся приблизно за 30 хвилин до миття голови. Після нанесення олії голову можна утеплити за допомогою поліетиленової плівки і теплого банного рушника.Після миття корисно обполіскувати волосся яблучним оцтом, настоєм зеленого чаю. Вимивши голову, ні в якому разі не можна відразу приступати до розчісування – мокре волосся дуже болісно сприймають таке недбале поводження. Шкідлива для пошкоджених і схильних до ламкості волосся і сушка їх феном. Ідеальним для волосся вважається природне висихання.

У спекотний сонячний день волосся рекомендується захищати за допомогою головних уборів: капелюхів, панам.

Дбайливе ставлення до волосся дозволить зберегти його бездоганний і здоровий вигляд. Тому слід уважно ставитися до своєї шевелюри: не тримати волосся довго в тугій зачісці і обов’язково розпускати його перед сном.

Ламкі посічені кінчики в домашніх умовах зістригають, причому роблять це гарячими ножицями.
Тим, у кого волосся почали слабшати, випадати або “сіктися”, необхідно обов’язково переглянути своє харчування. У раціон рекомендується ввести продукти, багаті олією та жирами: насіння, горіхи, рибу і т.д.

Поділись


Новини партнерів