Як отримати ідеальну посмішку?

Вчені довели: усміхнена людина викликає більше симпатії, ніж найкрасивіша, але похмура топ-модель. Більш того, до власників здорових і красивих зубів більш лояльно ставляться роботодавці. Такі люди створюють враження більш відповідальних і працездатних. А голландські дослідники стверджують, що з посмішкою людина завжди виглядає молодше за свої роки. Як добитися ідеальної посмішки і що робити, якщо природа не обдарувала вас красивими зубами, читайте в нашій статті.

Параметри ідеальної посмішки

Здавалося б, що може бути простіше: білі рівні зуби, повний зубний ряд, відсутність стоматологічних захворювань – ось і все, що потрібно. Але створення ідеальної посмішки в стоматології – ціла наука, і лікар при цьому виступає не як лікар, а скоріше як художник, який створює повноцінний витвір мистецтва.

У ідеальної посмішки існують певні параметри, на які орієнтується сучасна естетична стоматологія. По-перше, паралельність горизонтальний ліній: очей, розрізу рота, ріжучих країв передніх різців та уявної лінії, що з’єднує ріжучі краю іклів. По-друге, візуальне зменшення розміру зубів від центру до країв, що дозволяє створити ілюзію перспективи. При цьому співвідношення ширини передніх різців, латеральних різців та іклів становить 1,6:1:0,6, а ширина передніх різців відноситься до їх висоти як 0,7-0,8 до одного. З’єднуватися передні різці повинні на проекції серединної лінії обличчя, що з’єднує середину перенісся і центр підборіддя. Крім того, краї верхніх зубів повинні повторювати вигин нижньої губи, а верхня губа – прикривати лінію ясен, залишаючи лише трикутнички між зубами. При створенні ідеальної посмішки враховується також висота увігнутої лінії ясен навколо шийок зубів і її рівень у кожної групи зубів, міжзубні кути, які повинні збільшуватися від різців до молярів, гострота кутів різців, яка у чоловіків виражена сильніше, ніж у жінок, і ще безліч параметрів. Наприклад, ріжучі краї різців можуть виступати трохи більше – для створення більш агресивного вигляду. Така чоловіча посмішка вважається ідеальною для сильної статі, адже вона дозволяє створити ілюзію сили, успішності, впевненості в собі.

Як зробити ідеальну посмішку?

Мінімально необхідний набір для ідеальної посмішки – зубна щітка, паста, флос і візити до стоматолога двічі на рік. На жаль, сьогодні мало хто виконує ці вимоги, і в досить молодому віці люди вже страждають захворюваннями порожнини рота, при яких посмішка далека від ідеалу. І навіть в цьому випадку стоматологи застосовують методи для поліпшення естетики посмішки.

Якщо вас не влаштовує ваша усмішка, кваліфіковані спеціалісти з стоматологічної клініки 32Dent допоможуть вам виправити становище. Перш за все, визначте, що саме вам не подобається. Залежно від проблеми застосовуються різні методи лікування. В одних випадках достатньо зробити професійну гігієну порожнини рота, в інших допоможе відбілювання.

Найтонші пластини: вініри і люмініри

Якщо крім кольору зубів вас не влаштовує їх форма, вам допоможе реставрація передніх зубів або процедура вінірингу.

В арсеналі стоматологів присутні як терапевтичні, так і ортопедичні вініри. Терапевтичні – доступніші, але і менш довговічні: можуть з часом змінити колір. Вони виконуються з композитного матеріалу одразу на зубах пацієнта і вимагають великого досвіду і майстерності лікаря. На відміну від них, ортопедичні керамічні вініри виготовляються в спеціальній лабораторії і можуть прослужити все життя. Різні клінічні випадки вимагають різного ступеня обточування зубів, а встановивши люмініри на зуби, можна обійтися без сточування і отримати високий естетичний результат.

Ідеальна посмішка – це рівні зуби

У випадку з неправильним прикусом та положенням зубів доцільно, перш за все, пройти лікування у ортодонта за допомогою брекетів або капи для вирівнювання зубів. Сьогодні це можна зробити в будь-якому віці і без жодних перешкод. На сайті http://32dent.ua/ispravlenie-prikusa ви можете знайти більш детальну інформацію про встановлення брекетів та підібрати відповідного спеціаліста. В процесі лікування можна вибрати систему, яка підходить під ваші естетичні запити і фінансові можливості. Скажімо, металеві брекети – класика ортодонтії, і навіть вони з плином часу стали меншими, а значить – непомітнішими на зубах. Серед їх безперечних плюсів – невисока ціна і непробивна надійність. Величезний мінус – естетика, точніше, її відсутність. Їхньою протилежністю є естетичні брекети: керамічні і прозорі брекети з сапфіра. Останні практично непомітні на зубах. Найбільш естетичною системою виправлення прикусу у дорослих сьогодні є елайнери – невидимі накладки на зуби, які повільно, але правильно рухають їх в потрібному напрямку.

Лінія губ – важливий фактор

Крім зубів важливу роль в усмішці грають і губи. Навіть при наявності найбільш рівних і білих зубів недоглянуті губи зіпсують всю картину. За губами слід доглядати так само, як і за шкірою обличчя. Необхідно зволожувати і живити їх двічі в день, а один-два рази на тиждень використовувати ніжний скраб для губ. Лінія і повнота губ сильно залежать від прикусу, і, якщо вам не подобається їхня форма, є ймовірність, що вам потрібно відвідати ортодонта, щоб виявити можливі аномалії прикусу.

Поділись


Новини партнерів